11 de juny 2015

Mortadel·lo i Filemó. El tresorer

Títol: Mortadel·lo i Filemó. El tresorer 
Col·lecció: Mestres de l'Humor nº39
Títol original: Mortadelo y Filemón. El tesorero
Autor: Francisco Ibáñez
Publicat per: Ediciones B, abril de 2015
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12€


 La corrupció és aquesta cosa que se'n parla cada dia, sobre polítics que estafen a tot déu i encara es queden tan amples. Un del casos més famosos és el de Luis Barcenas, l'ex-tresorer del Partido Popular, partit molt conegut per tenir casos de corrupció a tot arreu sota les pedres hi tot. Així que Francisco Ibáñez n'ha volgut fer la seva pròpia versió esdevenint una aventura de Mortadel·lo i Filemó, titulant-se aquest nou àlbum El tresorer

Tot comença quan el Ministre del Peculi va a la caixa forta del Partit Papil·lar i se l'ha troba completament buida, sent el principal sospitós del robatori el seu tresorer del partit. Així que per esbrinar on és ell i on són els calés contracten els dos agents més irreverents de la TIA, en Mortadel·lo i en Filemó. La investigació els portarà fins i tot a les mateixes Illes Seychelles, i coneixent aquest parell els desastres i embolics seran d'allò més normals. A més a l'obra també hi apareixen polítics del moment versionats, i no hi falta un "Rojoy" en un televisor de plasma.

El tresorer ha estat un èxit de vendes, esgotant-se i tot a l'estand d'Ediciones B al passat del Saló del Còmic. El meu exemplar el vaig comprar allà, sent ja una segona edició, quant tot just feia una mica més d'una setmana que s'havia posat a la venda la primera edició.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada