Del dijous 16 al diumenge 19 d'abril va tenir lloc el 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona.
Enguany des de ComiCat hi hem tornat a ser-hi presents. Dijous hi va anar en en Jordi Riera, divendres, en Nightwing80 i el dissabte ens vam trobar en Gargotaire, en Marc Pastor i en Llop Segarrenc.
Les exposicions van ser molt diverses, sent la principal la de Còmics Fantàstics situada a la planta superior del Palau 2. A través de diverses gèneres de fantasia heroica i ciència ficció, ens va permetre descobrir obres mestres d'aquesta temàtica. Una cosa a comentar es que no es va tenir en compte el manga, sent el còmic japonès una gran font d'aquests gèneres.
També en aquesta planta hi havia l'exposició Vinyetes: Història del còmic en català, de la qual n'hem parlat en diverses ocasions.
A la planta baixa del Palau 1, vam poder gaudir d'altres exposicions. Les de dedicades a personatges de còmic foren: The Spirit: 75 anys a Central City, Capità Amèrica: El Sentinella de la Llibertat i Joker: 75 anys del Príncep Pallasso del Crim.
També hi havien les exposicions dedicades als guanyadors dels Premis del Saló de l'any passat: Miguel Gallardo, Los surcos del azar de Paco Roca, el fanzine Arrós Negre, i Clara Soriano.
També s'ha de destacar de Cifré & Cifré, el qual el segon, en Guillem Cifré ens va deixar prematurament durant la passada edició del Saló. També destacar la de Jaume Perich: Humor sense concessions, en que aquest any s'ha recuperat el Premi Gat Perich amb col·laboració de Ficomic. També mencionar la de Trànsits, tancant la trilogia dedicada a autors de les Illes Balears.
Com a altres exposicions teníem la d'Anacleto: Agente Secreto, de la qual properament s'estenera la pel·lícula, Autores de còmic femení al Franquisme 1940/1970 i Web Trip 3: Relats i Receptes, el qual el seu còmic la publicat Planeta Còmic en català.
Durant una estona vam poder parlar am en David Aliaga d'Editorial Base sobre les expectatives de futur i comentant que recentment han acabat de publicar en la seva totalitat la col·lecció de Jan i Trencapins. Ens va indicar que sabien vendre millor els còmics en català que en castellà, motiu pel que en feien tirades més llargues i també ens va comunicar que tenien intenció de seguir publicant àlbums de l'univers d'en Peyó.
1 comentari:
Molt content de la feina de l'editorial Base!
Per fi he pogut completar la col·lecció que havia iniciat fa més de 25 anys de Jan i Trencapins :D
I m'alegra que continuïn amb Peyo. A mi em van comentar que el mes que ve ja tindrem el pròxim volum de Benet Tallaferro, l'altra sèrie pendent que vull completar de Peyo :D
Sentir que els va bé és una bona notícia
Publica un comentari a l'entrada