02 de març 2015

Es commemora el 70è aniversari del primer llarg d'animació català


Commemorem el 70è aniversari de 'Garbancito de la Mancha', el primer llarg metratge en color  d’animació realitzat a Europa, concretament als estudis barcelonins de Balet i Blay. El film es va estrenar l'any 1945. El seu autor va ser el cineasta i humorista gràfic Artur Moreno, i la seva realització va constituir tota una fita per les nombroses dificultats tècniques i econòmiques que va haver d'esquivar.

Moreno és un dels dibuixants històrics d'aquest país, col·laborador de Sigronet, Papitu, Pulgarcito, TBO i En Patufet, entre altres publicacions.

Participaran en l'homenatge Jordi Artigas -fundador de l'associació cultural Zootrop i responsable del projecte "La memòria dels dibuixants", és un dels més grans coneixedors de l'obra de Moreno-, Toni Guiral, estudiós de la historieta i representant a la taula de TantaTinta, Isabel Moreno -família del dibuixant-, Pepita Pardell -que va treballar als estudis barcelonins de Balet i Blay, on es va realitzar la pel·lícula- i Mariona Bruzzo, directora del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya.

Organització: TantaTinta. Filmoteca de Catalunya. Sala Laya. 10/3/15. 18,30 h. Plaça Salvador Seguí, 1 de Barcelona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada