03 de setembre 2014

Exposició de dibuixos de Joan Vila "D'Ivori" a Llavaneres

L’exposició de l’obra de l’il·lustrador Joan Vila "D'Ivori", pare del dibuixant Cesc estarà oberta al Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres entre el 5 de setembre i el 12 d’octubre de 2014.

Joan Vila i Pujol (Barcelona, 1890 - 1947) va ésser un dibuixant il·lustrador conegut amb el pseudònim de D'Ivori. Es formà a l'Acadèmia Borrell, al Cercle Artístic de Sant Lluc i amb Josep Triadó. Als setze anys treballava al taller de vitralls del seu pare i el 1909 il·lustrà els dos volums de Rondalles Populars Catalanes. El 1911 emigrà a Argentina, on dibuixà per a la revista Caras y Caretas. Una altra volta a Barcelona, el 1914 col·laborà en diverses publicacions impulsades pel bibliòfil Ramon Miquel i Planas, com la revista Bibliofilia i el llibre La llegenda del llibreter assassí, així com la Història Popular de Catalunya d'Alfons Roure. Col·laborà també amb les revistes D'Ací i d'Allà, La Rondalla del Dijous i Jordi. Realitzà l'arbre dels antics gremis, algunes escenografies i diverses col·laboracions amb projectes arquitectònics.

El seus fills també es varen dedicar al món de l´art: Jordi Vila Rufas (1924-2011) fou un dels retaulistes catalans més destacats del segle XX, i Francesc Vila Rufas (1927-2006) fou el conegut dibuixant “Cesc”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada