30 de juny 2014

A la recerca del català autèntic

Autors: Dànius i Miquel Martí
Publicat per: Edicions de Ponent, abril 2014.
Format: Rústic, 104 pàgines, Color
Preu: 18€




Edicions de Ponent ha agafat el testimoni d'Editores de Tebeos en publicar l'obra dels guanyadors de la Beca Carnet Cove Connecta't al Còmic. Els darrers guanyadors han estat en Dànius i en Miquel Martí ambdós de la Plana de Vic. La seva obra publicada és A la recerca del català autèntic que a més forta part dels actes de commemoració del Tricentenari.

A A la recerca del català autèntic seguirem les aventures d'en Mike Iguana Johnson, que tal com diu el propi títol, en la seva recerca del que ell anomena "català autèntic", al més estil documental d'aventures de televisió, i és que en Mike justament és el presentador del programa El Buscador del canal de televisió DiscoveryCat. Però qui és en Mike Iguana Johnson? El seu propi nom ja ens el relaciona amb el l'arqueòleg de ficció Indiana Jones, i és cert, però és també és més. Al extres del còmic, un petit apartat ens explica d'on surt el personatge, és una barreja de l'Indiana Jones, el malaurat Steve Irwin (El Caçador de Cocodrils), en Bear Grylls (Man vs. Wild - El último superviviente), i personatges més nostrats, de casa, com en Miquel Calçada (Afers Exteriors), Albert Om (El Convidat) i en Quim Masferrer (El Foraster). Com podeu veure un aventurer de cap a peus.

En Mike Iguana Johnson en haver sentit dir moltes coses sobre els catalans, decideix aterrar a Catalunya per conèixer més bé com són els catalans i tal com he dit per trobar aquell qualificat "d'autèntic". Al llarg de la seva travessia per part de la geografia catalana farà diversos coneixences i diversos bons amics, però no tot seran flors i violes, també hi haurà els seus perills i misteris en la seva recerca del català autèntic. A llarg de les seves pàgines a més hi faran intervencions personatges catalans reals del móns de la faràndula, literari, esportiu, musical, televisiu, radiofònic, entre d'altres, que en major o menor grau interaccionaran amb el protagonista. És una obra d'aventures però tal com ens explica en Miquel Calçada al pròleg també és humorística, ja que l'humor forma part essencial de les vinyetes catalanes i per tant de moltes eminents publicacions, dibuixants i ninotaires catalans del llarg de la nostra història, des que l'humor és va començar a representar gràficament.

I l'anècdota final, va ser llegir el còmic aquest dissabte passat i poques hores després veure l'anunci de El Foraster a Arsèguel (programa d'ahir diumenge) i riure amb la furgoneta. Mai més la veuré igual!

Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada