07 de novembre 2013

6a Setmana del Còmic de Tarragona

Del 17 al 24 de novembre els amants de l'Art seqüencial tenen una cita a la ciutat de Tarragona amb la celebració de la Setmana del Còmic. Aquesta nova edició (i ja en van sis) tindrà els ingredients habituals: conferències, exposicions, projeccions de pel·lícules i, sobretot, passió per les vinyetes. A continuació en trobareu els detalls, a més del cartell d'enguany, obra de Max. Podeu seguir les novetats sobre la Setmana del Còmic a l'esdeveniment de Facebook i, ben aviat, a la pàgina web oficial.



Centre Cultural El Pallol, Antiga Audiència
Exposició: “Amb el Còmic poca broma!”
(Juntament amb l’exposició hi haurà els panells per fer-se fotos i el còmic en viu)
Es podrà visitar des del 17 al 24 de Novembre.

Cinema: Cicle de produccions cinematogràfiques que adapten personatges, s'inspiren en històries, utilitzen llenguatge narratiu o estètica de còmic.
Cada pel·lícula serà precedida per un breu comentari que tractarà el vincle entre els dos arts seqüencials.

Diumenge 17 de novembre
17:30 h. Inauguració de l'exposició.
18:00 h. Conferència. “Cómics de superherois en España, una curiosa historia”, a càrrec de Antoni Guiral. L'historiador més important de còmic a nivel nacional ens parlarà dels aspectes editorials altres curiositats dels còmic de superherois publicas a Espanya al segle XX fins enguany.
19:00 h: Cinema. “Ghost World” Presentat per D. Badia. Icona del còmic underground portada hàbilment a la gran pantalla amb un Steve Buscemi estelar.
Majors de 13 anys, 111 minuts.

Dilluns 18 de novembre
19:00 h. Conferència. “Bruguera i El Papus ” a càrrec de Ricard Solé i l’Avi. Ricard Soler, dibuixant als mítics estudis de Bruguera finals dels 60 principis dels 70 ens parlarà de com era realment viure i treballar en aquest lloc del que tantes llegendes han sortit.
El dibuixant L'AVI, cofundador de la mítica revista satírica"el Papus", precursora de"el Jueves", ens parlarà de les turbulències polítiques d'aquells temps, i de l'atemptat feixista que va patir la redacció a Barcelona.

Dimarts 19 de novembre
18:30 h. Conferència. “Convivint amb el manga” a càrrec de R. Sarlé ens parlarà de l'irrupció del mercat del manga. les seves particularitats i efectes secundaris respecte a la convivència amb el còmic europeu i americà en una conferència debat interactiva entre tots els presents.
19:30 h. Cinema. “Ghost in the Shell” presentat per D. Badia Obra fundacional, junt amb Akira, de l'anime sci-fi, en la seva vessant cyberpunk.
Majors de 18 anys, 82 minuts.

Dimecres 20 de novembre
19:00 h. Cinema. “The Dark Knight” presentat per D. Badia. El cim creatiu de la trilogia Batman dirigida per Nolan, amb un Joker que fa oblidar el de Nicholson. Majors de 12 anys, 152 minuts.

Dijous 21 de novembre
18:30 h. Presentació dels nous llibrets” “plegats a càrrec de Mensulaeditorial. Els dissenyadors gràfics de Mensula presenten els seus 3 darrers llibrets plegables, dedicats aquesta vegada al món del còmic, amb presènca dels seus respectius autors entre els quals "Elchicotriste" amb la historia "La sombra de la luz".
19:30 h. Cinema. “Fire and Ice” presentat per D. Badia. Els dibuixos de fantasia de Frank Frazetta en moviment.
Tots els públics, 82 minuts.

Divendres 22 de novembre
19:00 h. Conferència: “Frank Frazzeta” a càrrec de Hugo Prades. l'il·lustrador Hugo Prades ens parlarà del mític autor americà Frank Frazzetta, autor present també aquest any en el cicle de projeccions a través de la pel·licula "Fire and Ice".

Dissabte 23 de novembre
18:00 h. "Roc Roca:un còmic en català"a càrrec de Lluis Albert, dibuixant de la revista Cavall Fort. 
L'autor explica quin és el procés que segueix per fer un còmic, des de la concepció dels personatges i la trama fins a la publicació a la revista Cavall Fort. El veterà dibuixant de Valls Lluis Albert col·laborador de la reconeguda revista infantil "Cavall Fort", vindrà a parlar-nos de les particularitats d'aquella publicació i la seva trajectòria artística dins la mateixa.
19:00 h. Cinema. “Una història de violència” presentat per D. Badia Una dura novel.la gràfica portada amb elegància al cinema per Cronenberg.
Majors de 18 anys, 98 minuts.

2 comentaris:

  1. Dissabte 23,"Una Història de Violència" serà presentada finalment per Paco Ariza, director i estudiós del cinema.
    Salut!

    ResponElimina