25 de juliol 2013

El Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Badalona, APIC i FICOMIC acorden iniciar el Fons del Còmic i la Il•lustració

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Badalona, l’Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC), i la Federació d’Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC) han acordat que, per tal d'avançar els treballs que han de permetre desenvolupar el projecte del Centre de les Arts del Còmic i la Il·lustració (CACI), s'iniciïn les tasques per constituir la col·lecció del còmic i la il·lustració i que serà la base patrimonial del projecte. El grup es constituirà al mes de setembre i treballarà en l’elaboració de la col·lecció, que comptarà amb fons d’institucions públiques i d’altres de titularitat privada, a més de les aportacions de col·leccionistes i autors.

CACI.21.JPG

Reunides totes les parts, també s’han compromès a treballar per decidir la fórmula jurídica més adient per gestionar el centre, donant cabuda a la participació d’administracions públiques, associacions professionals i empreses privades.

El Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Badalona, APIC i FICOMIC han coincidit que cal que la gestió del CACI sigui sostenible des del punt de vista econòmic, que combini recursos públics aportats per les institucions públiques, aportacions de patrocinadors privats i ingressos propis que sigui capaç de generar el centre.

Totes les parts treballaran per tal que el museu sigui un espai expositiu d'obra gràfica d’il•lustració i còmic, amb originals representatius de totes les èpoques, procedències geogràfiques i estils. A més el CACI comptarà amb activitats de caràcter pedagògic i amb espais interactius. També es treballarà perquè el CACI sigui un punt de trobada dels creadors i professionals del còmic i la il·lustració, en diàleg amb els sectors audiovisuals i d’oci interactiu.

Han participat en la reunió el director general de Creació i Empreses Culturals del Departament de Cultura, Jordi Sellas; el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura, Joan Pluma; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Montserrat Salgado, la coordinadora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Naomi Daniel; el president de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, Miquel Gallardo; el president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya, Xavier Mallafré; i el secretari general de FICOMIC i director del Saló internacional del Còmic de Barcelona i del Saló del Manga de Barcelona, Carles Santamaria. 


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada