19 d’abril 2013

Fins als borbons! 38 dibuixants emPalmats

Autors: Varis autors
Publicat per: Angle Editorial, març de 2013.
Format: Rústic, 20x13cm, 144 pàgines, B/N
Preu: 13,90€



Angle Editorial ha tornat a la càrrega amb un nou recull de vinyetes i il·lustracions de prestigiosos ninotaire catalans. Aquest cop la temàtica elegida és mostrar-nos amb humor i simpatia la nostra família reial preferida, la que ens ha tocat, "mai imposat", en diverses ocasions al llarg de la nostra història, i sí tal com penseu, es tracta ni més ni menys que la família dels Borbons espanyols, on el seu cap, el rei, és un paio de molta conya!

El recull resultant és Fins el borbons! que aporta varies de les il·lustracions, vinyetes i ninots que han plasmat 38 dibuixants a partir de les actuacions del rei Borbó i parents amb les quals els darrers temps han estat protagonistes als mitjans de comunicació.

Sense fer-ne una llista exhaustiva dir uns quants exemples del més coneguts, de l'actualitat:
  • Les mítiques xiulades en la seva Copa de futbol, quan els equipis finalistes acostumen a ser de territoris hostils envers la seva corona i unitat territorial que representa.
  • El lamentable episodi del difunt elefants quan el monarca on es va trencar el maluc de viatge a Africa. Què per que es va trencar el maluc, si no no sabríem que hi feia al continent segurament més espoliat del planeta. Però tranquils que aquest episodi va acabar amb un simple i contundent: Lo siento mucho. Me he equivocado. No volverá a ocurrir.  Per si no ho heu entès ja que la seva llengua mai ha estat imposada, i per tant no l'heu de saber, us ho tradueixo: Ho sento molt. M'he equivocat. No tornarà a passar.
  • Parlant de caceres també tenim l'episodi de la mala punteria del seu nét més gran, quan estava amb son pare, ex gendre del rei. 
  • I parlant de gendres, home l'Urdangarin i ara ja últimament amb Cristina inclosa, en la sèrie del moment titulada "Game of ThroNóos" (en anglès, més internacional). 
  • I també tenim el cas d'avortament de la seva nora, la Letizia, abans de casar-se. A veure quan tarda el nou papa, en Francesc, a excomunicar la parella de prínceps i de pas tota la família. Cap a a l'infern, que hi sobra lloc. (Aquest exemple no hi és al recull, però no costa gens mencionar-lo.) 
  • I no ens oblidem de l'amiga del rei. 

Com veieu gaire nets i polits aquest Borbons no ho són i és per això que aquests 38 ninotaire els hi donen les gràcies, que faríem sense ells, ep, compte, però quan arribi el moment els contemplarem de ben lluny, tal com ho ferm amb d'altres famílies reials europees. Però de lluny o de prop sempre els hi tindrem un calorós i profund afecte.

Llop Segarrenc

1 comentari: