01 d’octubre 2012

Els drets de Musculman són dels autors

Amb la pèrdua de les llicencies de Shueisha per part d'EDT, alguns ens preguntàvem per que Musculman no l'havia perdut, si tan el Musculman orginal, com la seva nova continuació o la Segona Generació són o han estat publicats per l'editorial japonesa. Doncs Joan Navarro ens ha donat la resposta si més no pel Musculman original (i pels altres, suposo jo): "Els autors, el duet Yudetamago, ha recuperat els drets de l'obra i el personatge". 


El motiu de la resposta és que Joan Navarro es pregunta si fora viable una edició en castellà. Em permeto la meva opinió: No. L'anime de Kinnikuman, Musculman en català, sols va ser emès en els territoris de parla catalana de l'Estat espanyol, per tant una versió en castellà i a més d'una serie molt antiga amb un dibuix als primers toms bastant antiquat valguem la redundància, són punts negatius a l'hora de fer-ne una edició en castellà. Musculoman? No correm riscos innecessaris, Senyor Navarro.


Font: Viñetas

4 comentaris:

  1. Exacte, però no deixa de ser cert que es va vendre malament i que encara que continuï a les botigues és un nou exemple que el manga en català, fins i tot d'obres que només s'han vist a Catalunya, no dóna beneficis, ans al contrari. De tota manera és igual, el manga en català ja ha mort en quedar-se els drets dels pocs títols que sortien altres editorials.

    I a veure si la semestralitat de Cinturó Negre és compatible amb el poc futur que sembla que té EDT.

    ResponElimina
  2. Moroboshi, Musculman és justament l'únic manga en català d'EDT que ha donat uns resultats econòmics bons. Inuyasha sembla que ha recuperat la inversió. La resta pèrdues.

    ResponElimina
  3. Segons tinc entès en Navarro sempre s'ha queixat que hi ha perdut calés, amb el manga en català. I Cinturó Negre va passar de ser "un èxit de vendes" a deixar de figurar entre els títols que es venen bé, prova d'això és que tu mateix dius que Musculman és l'únic que va vendre bé.

    De tota manera, i m'encantaria estar equivocat, com s'explica que el mateix Navarro descartés rotundament continuar Musculman ara que fa un any i escaig que continua al Japó?

    ResponElimina
  4. L'home ha tornat a dir que Musculman s'havia venut bé, però... per què es nega tan rotundament a continuar-la, ara que la sèrie clàssica ja ha vist 3 volums més?

    ResponElimina