30 d’octubre 2012

Bleach a Panini, Naruto a Planeta i KOR a enlloc.

Divendres passat 26 d'octubre és confirmava a través d'un comunicat que Panini Cómics tenia la llicencia de Bleach.

En aquest comunicat, les tres parts implicades, EDT, Panini i SD, distribuidora dels fons de les dues editorials, acordaren un traspàs del fons de Bleach en català, prioritzant que no es produís cap interrupció en el normal desenvolupament de les vendes i reposicions d'aquesta col.lecció.

Joan Navarro, director editorial d'EDT, està totalment convençut que el lector en sortirà beneficiat, ja que Panini donarà un gran impuls a l'edició i a la reimpressió dels números exhaurits. Des d'avui mateix, Panini ja gestiona l'edició catalana de Bleach.


Navarro, al seu bloc Patufets, també parla de l'edició del manga en català. 

Cada número nou que sortia publicat de Naruto o Bleach, en català, era quasi un miracle. Sobretot durant tot el temps en que encara érem filial de Glénat França. No sabré mai si Jacques Glénat mirava cap a un altre costat perquè va arribar a comprendre l'important que era per a mi l'edició en català, o perquè no es va a assabentar del tot de les pèrdues de l'edició en català, ja que a la comptabilitat estaven al mateix sac que les altres en espanyol.
El cas es que, amb la merda de mercat del còmic en català que tenim, publicar, per exemple, els 56 Inu-Yashas, o sigui la cole completa, i després 54 Narutos, 40 Bleachs, o els 18 Musculmans... i altres feien que cada dos per tres, sumés la totalitat de mangas publicats en català...
I al arribar als 100 ja era feliç...
I després van ser 200...
I , per això, es un cop molt fort perdre 104 títols: 40 Bleach, 54 Naruto i 10 Kimagure.

Navarro finalment afegeix que tan Panini com Planeta es veuen obligats, per part de Japó, a continuar les edicions en català de Bleach i Naruto, respectivament. És doncs un cert alleugeriment tan pel futur d'aquestes edicions en català, pels seus seguidors, com també pel propi Joan Navarro

Afegim també que divendres passat dia 26 d'octubre sortia la noticia que Naruto per part de Planeta deAgostini començaria a publicar-se a partir del gener, tot i això no és fa menció de l'edició en català. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada