19 de setembre 2012

Cop al manga en català

En Joan Navarro, editor de EDT, ha anunciat al seu bloc que ha perdut totes les llicències de l'editorial japonesa Sueisha. Diu que el proper 30 de novembre deixaran de publicar novetats i que a partir del 30 de maig del 2013 deixaran de vendre'n el fons editorial. També assegura que hi ha publicacions que seran represes per altres editorials cosa que ja ho anunciaran elles al seu temps. En el cas català significa que l'estoc de mangues en català d'aquesta editorial japonesa desapareixerà a mitjans de l'any que ve i que amb tota seguretat no serà reemprés per cap altra editorial. Això afecta a les col·leccions de Naruto, Kimagure Orange Road, Musculman i Bleach. Les altres són d'altres editorials japoneses.

És un cop dur per al manga en català i probablement també per a l'editorial que fa poc havia deixat de ser una filial francesa per a convertir-se en una editorial de capital català. La notícia ha repercutit prou a la xarxa com per què EDT hagi estat trending topic a Espanya durant més de mig dia.

3 comentaris:

  1. I no només això, sinó que hi ha dos mangues en català de Shueisha en publicació, Naruto i Bleach, que molt probablement no seran continuats per cap altra editorial. Potser Norma és l'única esperança, però si és Planeta els podem dir adéu.

    A banda d'això es publica Cinturó Negre, però és de l'editorial Shôgakukan, per tant en teoria hauria de continuar els 11 volums que falten encara que sigui al ritme semestral actual i, per tant, 5 o 6 anys més. Si és que l'editorial no desapareix.

    ResponElimina
  2. Cert, em pensava que ja ho havia escrit però veig que ho he passat per alt.

    ResponElimina
  3. Quan aquest migdia m'he connectat i ho he vist, collons quin cop més dur per l'Editorial i també pel manga en català... veurem si les sèries obertes, Naruto i Bleach tenen continuitat, si no el viatge s'haurà acabat amb els últims toms que EDT publiqui.

    ResponElimina