30 de setembre 2012

Al voltant de... Còmic a la Biblioteca Can Fabra a l'octubre



dimarts 2 octubre del 2012 a les 19:00h
Parlem amb... Hernán Migoya i Joan Marín

En el marc del programa "Parlem amb..." dediquem una sessió a Plagio, el nou còmic d'Hernán Migoya i Joan Marín. Participaran els dos autors, i Melina, la persona en la qual està inspirada l'obra.
Melina va patir un "plagi" (o segrest, en argot peruà) i va estar tres dies retinguda perillant la seva vida. La conversa anirà de com es pot reaccionar per sobreviure, físicament i psicològicament, a una experiència extrema com aquesta, i de com els autors van reviure aquesta experiència per realitzar l'obra.
dimecres 3 octubre del 2012 a les 18:00h
Tintin: Qui, què, quan, com?

A càrrec de Pau Vinyes

Quants anys té en Tintín? Perquè renega tant el capità Haddock? Esbrina aquests i molts altres interrogants sobre els personatges de l'univers Tintín i emporta't la llibreta Tintinaire. 

Activitat que forma part de la programació d'actes de la "8a trobada Tintinaire de Catalunya" que es celebra a Sant Andreu el 7 d'octubre.

Sala infantil. Cal inscripció prèvia
Recomanat a infants a partir dels 7 anys 
dilluns 1 octubre del 2012
EXPOSICIÓ La Família Ulises

Fins el 5 d'octubre

La família Ulises és una de les sèries més longeves i populars de la nostra historieta. Fou publicada durant 40 anys al setmanari TBO i va representar un retrat costumista molt acurat de la nostra postguerra i el posterior desenvolupament.
En aquesta mostra revisarem alguns dels originals de l'etapa que va des del seu naixement al 1944, fins l'any 1969, etapa escrita per Joaquim Buigas i Carles Bech i dibuixada per Benejam.
Antoni Guiral, comissari de l'exposició
Sala exposicions. Entrada lliure 
dilluns 1 octubre del 2012
MICROEXPOSICIÓ Franchu LLopis

Fins el 20 d'octubre
 
Aquesta exposició presenta els treballs més representatius de Francesc Llopis Surrallés (Hospitalet de Llobregat 1981).
Dibuixant, humorista gràfic i guionista, creador de series com Monstrus, Cargols i El increíble friki de espuma.

Va ser editor del fanzine Ecatombe i va col•laborar a FAK, Le Pistatx, Complejo de cacatúa, Fondoperdido. Al 2006 va començar a publicar a la revista El Jueves, a la secció «el NONOticiero», va continuar a El Triangle, El còmic de la Premsa Comarcal, El webnegre, El correu de MEG, Animangaweb Magazine, Le Potage, Gamers Magazine, entre d’altres. 
Al 2012 ha autoeditat el còmic Humor Bavós, recopilació de les més de 125 tires còmiques publicades en el webcomic "La tira de cargols"

Àrea de còmic. Planta 1.
diumenge 21 octubre del 2012
MICROEXPOSICIÓ El Capitán Trueno: la “Play-Station” dels anys 50 i 60

Fins al 15 de desembre
 
Francesc Franco i Jordi Codina ens presenten diversos documents entre els quals hi ha tebeos, cartells, revistes, escrits i dibuixos que han vist la llum durant els 55 anys de vida d’aquest personatge de paper i lletres català, nascut a la Bruguera i creat per Víctor Mora i Ambros

Àrea de còmic. Planta 1
dijous 22 novembre del 2012 a les 19:30h
T'interessa: El Capitán Trueno: la “Play-Station” dels anys 50 i 60

Xerrada a càrrec dels truenòfils Jordi Codina, músic, i Francesc Franco, col·leccionista.
 
Més de mig segle després, El Capitán Trueno continua sent un referent per a estudiosos, col·leccionistes i amants dels tebeos

dijous 18 octubre del 2012 a les 19:30h
T'interessa: Xerrada 'La física dels superherois: quan la ciència pot ser divertida'

A càrrec de Jordi Ojeda
 
A partir del llibre La física de los superhéroes escrit pel professor James Kakalios de la Universitat de Minnesota, podrem comprovar com els guionistes i dibuixants dels còmics de superherois aconsegueixen que la seva ciència resulti correcta més vegades del que caldria esperar.

Àrea de còmic. Planta 1. 
Entrada lliure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada