25 de juliol 2012

Presentació del XVIII Saló del Manga de Barcelona

Cartell XVIII Saló del Manga
Ahir al matí es va presentar en roda de premsa a Casa Àsia de Barcelona, el XVIII Saló del Manga, que se celebrarà del dijous 1 al diumenge 4 de novembre al Palau nº 2 de Fira de Barcelona en Montjuïc. En l'acte han intervingut Hidehiro Tsubaki, Cònsol General del Japó a Barcelona; Menene Gras, directora cultural i d'exposicions de Casa Àsia; Susana Broullón, autora del cartell d'aquest any; Xavier Mallafré, president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya i Carles Santamaria, director del Saló del Manga de Barcelona.

La gastronomia japonesa protagonista al Saló del Manga
Carles Santamaria ha anunciat que la gastronomia japonesa serà un dels eixos centrals del XVIII Saló del Manga de Barcelona. Precisament l'exposició principal es titularà Manga a la carta que farà “un recorregut en la relació entre el manga i la gastronomia japonesa”. A més el Saló comptarà amb una gran àrea comercial de restaurants japonesos que mostraran la varietat i qualitat d'aquesta cuina amb diversos menús i plats, a més de tallers de cuina i taules rodones.

2 aniversaris: 20 anys de l'arribada del manga de Bola de Drac i  20 anys de Porco Rosso
El Saló del Manga celebrarà dos aniversaris molt importants per als afeccionats. D'una banda 20 anys de Bola de Drac a Espanya. Han passat dues dècades des que Planeta DeAgostini Cómics publiqués el primer manga de la sèrie Bola de Drac d'Akira Toriyama. Una sèrie que s'ha convertit en una peça fonamental per a entendre l'èxit del manga en el nostre país. “Un fenomen social que és un referent per a diverses generacions”, afirma Santamaria, que ha explicat que s'està treballant el programa d'actes relacionat amb Bola de Drac. El Saló també celebrarà 20 anys una de les pel•lícules més espectaculars de l'animació japonesa. Porco Rosso. 20 anys de vol és una exposició que proposa un apassionant viatge per l'univers creat pel director Hayao Miyazaki en un llargmetratge que li va obrir les portes a un públic més adult.

Exposició de Fashion Cosplay i Hiro Mashima, primer convidat al Saló
Altra exposició anunciada és Fashion Cosplay, que vol retre un homenatge als milers d’aficionats que es caracteritzen de personatges de manga, anime o videojocs japonesos. Una mostra que presentarà una selecció de vestits de cosplay nacionals i internacionals amb la finalitat d'ensenyar al públic la varietat i qualitat del cosplay. El director del certamen també va donar a conèixer el nom del primer convidat internacional al Saló del Manga. Es tracta de Hiro Mashima, un important autor japonès publicat en 23 països, autor d'obres tan populars com Monster Hunter Orage, Fairy Tail o Rave, totes elles publicades en el nostre país per Norma Editorial.

El Saló del Manga de Barcelona com a gran esdeveniment estatal
En la presentació, Menene Gras ha destacat que “El Saló del Manga de Barcelona és una de les fires més populars del nostre país. Un esdeveniment a nivell nacional que atreu un públic que es desplaça de tots els punts d'Espanya a Barcelona”.

Presentació del cartell dissenyat per Susana Broullón
Per la seva banda, Susana Broullón va relatar que, amb el cartell, va voler ressaltar el canvi d'ubicació del recinte del Saló. “Em va venir la idea poc abans del tancament del concurs i vaig voler plasmar amb el dibuix una invasió manga a la Fira de Barcelona”.

El Saló del Manga es trasllada: De la Farga a la Fira de Barcelona i manteniment del preu de l'entrada
Després de catorze anys celebrant-se a La Farga de L’Hospitalet, el certamen es trasllada al pavelló nº2 de Fira de Barcelona. Xavier Mallafré, després d’agrair que el Saló hagi crescut aquests anys amb el suport de L’Hospitalet, ha explicat que “passar de 11.000 a 17.000 metres quadrats suposarà reduir de forma substancial les cues i aglomeracions que havien en les últimes edicions en La Farga”. També ha anunciat que malgrat l'augment de l'IVA i de l'IPC el XVIII Saló del Manga de Barcelona mantindrà els sis euros en el preu de l'entrada. “Preu que duu mantenint-se des de fa sis anys perquè volem facilitar que la gent vingui al Saló del Manga”, va concloure.

Arrelament de la cultura japonesa
Per a Hidehiro Tsubaki, Cònsol General del Japó a Barcelona, “El manga i l'anime japonès han contribuït en la unió dels nostres dos països. En els poc més de dos anys que duc en el càrrec he pogut observar com el manga i la cultura japonesa s'han arrelat i molt a la societat d’aquí”. 

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada