09 de maig 2012

Mortadel·lo i Filemó. Londres 2012

Títol: Mortadel·lo i Filemó. Londres 2012 (Mestres de l'Humor nº31) (Fitxa en castellà)
Títol Original: Mortadelo y Filemon. Londres 2012
Autors: Francisco Ibáñez
Publicat per: Ediciones B, abril 2012.
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12€


Mai he estat un seguidor dels coneguts personatges de Francisco Ibánez, tot i així a casa tinc varis títols en castellà, la gran majoria degut a que és el típic regal que et fan si un es passa una temporada a l'hospital, cosa que va ser el meu cas ja fa anys. El tema és que mai me'ls he arribat a llegir, poder algun.
Ara bé hi ha un cas especial, un títol de l'any 1989 publicat en català, que Ediciones B va editar per a La Caixa. Parlo de La història dels diners, i aquest si que tinc en català, el qual me l'he llegit més d'una vegada. 

Però La història dels diners no és l'únic Mortadel·lo i Filemó publicat en català. Ediciones B a semblança de la col·lecció Magos del Humor, l'any 1987 va iniciar la col·lecció Mestres de l'Humor que va durar fins el 1991, en el seu número 30, dedicat al Jocs Olímpics de Barcelona, protagonitzat per Mortadel·lo i Filemó. En aquesta col·lecció hi ha títols protagonitzats per Mortadel·lo i Filemó, Zipi i Zape i Súper Llopis. Enguany però Ediciones B ha reprès aquesta col·lecció editant un nou títol dels personatges de Francisco Ibáñez, Londres 2012, publicant-se simultàniament en català (Mestres de l'Humor nº31) i en castellà (Magos del Humor nº151).

A Mortadel·lo i Filemó. Londres 2012, els dos agents de la T.I.A. són enviats als Jocs Olímpics de Londres, on hauran d'evitar els casos de corrupció que hi puguin haver, ja que es tracten d'unes Olimpíades austeres i amb moltes retallades. A part també hi van juntament amb els diferents esportistes olímpics espanyols, com a responsable del material, i entre un cosa i l'altra l'espifiaran molt però molt, i afegint-hi també les pàgines dedicades al Prince Charles of England, com també algunes referencies a la realitat com "el famós dit de Mourinho" i al senyor Duran d'Unió, les rialles estan més que assegurades, ja que sinó no fora un còmic d'humor.

Així doncs és una història fàcil de seguir, divertida i que se'ns dubte et permetrà passar una bona estona.


Llop Segarrenc - Planeta Sigarra

1 comentari:

  1. Cal recordar que La Història dels Diners és un còmic apòcrif i per tant faria de mal comptar com a còmic d'en Mortadel·lo.

    ResponElimina