05 de maig 2012

Els premiats de la 30a edició del Saló del Còmic



L’històric historietista José Ortiz, conegut especialment per les seves col·laboracions amb Antonio Segura per al mercat britànic i per la seva sèrie Hombre, ha guanyat el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona. José Domingo ha guanyat el premi a Millor Obra d'Autor Espanyol per les seves Aventuras de un oficinista japonés (Bang Edicions) i el desaparegut Moebius ha estat distingit pel seu últim treball, Arzak el vigilante, considerada Millor Obra d’Autor Estranger.

Als noms d’Ortiz (Cartagena, 1932) i Domingo (Saragossa, 1982) cal sumar-hi els de Lola Lorente, autora de Sangre de mi sangre (Astiberri), Premi Autor Revelació, patrocinat per la Fundació Divina Pastora, i el del responsable del fanzine Usted, considerat Millor Fanzine d’aquesta edició. Finalment, la Millor Obra per Votació Popular ha estat Lágrimas en la lluvia, de Damián Campanar i Assandro Valdrighi, basada en un llibre de Rosa Montero.

Els guardons d’aquest any són els de major dotació econòmica en la història del certamen. El Gran Premi del Saló, en reconeixement a la trajectòria de més de 25 anys, els professionals i el premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol compten, respectivament, amb 10.000 euros, mentre que el premi al Millor Fanzine és de 1.500 euros. A més, gràcies al patrocini de la Fundació Divina Pastora, el Premi a l’Autor Revelació s’ha mantingut amb una dotació de 3.000 euros. La categoria a la Millor Obra d'Autor Estranger continua sense premi en metàl·lic.
Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada