17 d’abril 2012

Trobada amb Paco Roca a Tarragona


El dimecres 2 de maig, a les 19:00, el Club de Còmics de l’Associació Ariadna de Tarragona comptarà amb la presència de Paco Roca per comentar el còmic L’hivern del dibuixant. La trobada serà a l’Espai Jove Kesse (C/ Sant Antoni M. Claret 12, Tarragona), i es podrà aprofitar per fer-li totes les preguntes que es vulguin. La trobada serà breu perquè a les 20:30 els participants del club de còmics es dirigiran als Ocine de les Gavarres per veure l’adaptació al cinema d’una altra obra de Paco Roca: Arrugues, la qual va rebre el Goya a la millor pel·lícula d’animació. Arrugues va ser precisament una de les primeres lectures d’aquest club.


L’hivern del dibuixant: El premi nacional de còmic 2008, Paco Roca, ens relata com era la vida dels dibuixants de historietes espanyols de finals dels 50, quan Bruguera tenia l’hegemonia i els dibuixants eren obrers de la vinyeta, que cobraven a tant per pàgina. Aquest còmic ha estat una feina d’orfebreria comiquera, on uneix les històries personals dels millors dibuixants de l’època (Ibàñez, Víctor Mora, Conti, Vázquez, i molts més) a la Història: la del còmic i el franquisme amb l’estètica grisàcea que impregna a cada objecte i edifici., però d’una manera divertida i bella alhora. Es nota el profund afecte que l’autor ha posat en cada traç.

Arrugues: El film que es basa en el còmic de Roca, que li va suposar el Premi Nacional de Còmic l’any 2008. Una història que gira al voltant de l’Alzheimer, de manera humana, però sense defugir de la part més real d’una efermetat que, a dia d’avui, no té cura. Va ser premiat amb el Goya a millor llarg d’animació d’enguany.

Informació i inscripcions: aariadna@tinet.org

Font: Associació Ariadna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada