07 d’abril 2012

Les autores de còmic prenen Barcelona



La participació de tres prestigioses autores de còmic estrangeres en el Saló emfatitza el creixent protagonisme de la dona a la historieta. Julia Wertz, autora que debuta al nostre país amb la seva obra biogràfica Whiskey & Nueva York, és un dels nous valors de la novel·la gràfica als Estats Units. Aude Picault és una autora francesa que relata amb mestratge fets quotidians, molts d'ells de caràcter autobiogràfic. Al Saló presentarà la seva obra Charanga, que té a veure amb la seva vessant musical. Per la seva banda, la guionista de còmics de superherois Jen Van Meter és una autora força coneguda pels afeccionats del gènere gràcies a les seves col·laboracions amb Marvel i DC en títols com JSA Clasificado i Asombroso Spiderman presenta: Gata Negra, aquesta última amb dibuixos de l'artista espanyol Javier Pulido. Totes elles formen part d'una nova generació d'autores amb un estil molt personal que impregna les seves creacions.

A continuació teniu les biografies de les noves convidades.

Julia Wertz (San Francisco, EE.UU. 1982)

Quan descobreix que els seus somnis de convertir-se en espeleòloga no podien complir-se a causa de la seva claustrofòbia i la seva aversió per les universitats tradicionals, Julia Wertz decideix convertir-se en dibuixant de còmics. Actualment viu en Greenpoint, Brooklyn, Nova York, on passa el temps dibuixant, escrivint, buscant autocaravanes i fent bromes sobre els porcs cercadors de tòfones. També forma part de l'estudi Pizza Island. Amb Whiskey & Nueva York, publicat per Alter Comics, Julia Wertz ens presenta sota la forma d'un diari d'abord el seu primer any a Nova York. Julia Wertz visita el Saló del Còmic amb la col·laboració de la editorial Alter Comics. La seva web oficial és www.juliawertz.com.

Jen Van Meter (Fresno, EE.UU.)

Jen Van Meter és una guionista de còmics coneguda principalment per la sèrie nominada al Eisner Hopeless Savages de Oni Press, que presenta les aventures d'una parella de gairebé jubilats músics punk i els seus excèntrics fills. També ha escrit diverses miniseries per a Dark Horse, DC i Marvel Comics, incloent Rayo Negro: Año Uno, JSA Clasificado i Asombroso Spiderman presenta: Gata Negra, aquesta última al costat del dibuixant espanyol Javier Pulido. Actualment es troba realitzant la miniserie Avengers: Solo protagonitzada pel Vengador Ojo de Halcón. Jen va rebre un Màster en Llengua Anglesa del Vassar College i un Màster en Estudis Folklòrics i literatura en anglès de la Universitat de Oregó. Jen resideix en Portland, Oregó amb el seu espòs, l'escriptor Greg Rucka, i els seus fills. La seva web oficial és www.jenvanmeter.com.

Aude Picault (França. 1979).

Va estudiar Arts Decoratives a París. És una jove dissenyadora i il·lustradora, que treballa tant en premsa com en el sector de la literatura infantil. També va tocar el trombó en el grup de música funk Les Quiches Lorraines. Al nostre país, de la mà de l'editorial Sins Entido, ha publicat Papá, inspirada en una experiència personal, el suïcidi del seu pare; Rollos míos, Más rollos míos, un diari dels seus pensaments més íntims i Travesía, un relat també autobiogràfic, centrat en la seva experiència estiuenca a bord d'un veler entre gents nòmades i sense lligams. Aude Picault presentarà al Saló del Còmic el seu últim treball: Charanga, que relata un dels grans festivals de música dels universitaris a França, on la pròpia Aude ha participat en alguna ocasió. L'autora assisteix al Saló del Còmic en col·laboració amb l'editorial Sins Entido. La seva web oficial és www.audepicault.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada