06 d’abril 2012

Els droides d'Star Wars venen al SalóDues celebracions coincideixen aquest any. El Saló Internacional del Còmic de Barcelona arriba a la seva 30 edició en 2012, quan es compleix el 35 aniversari de l'estrena de La Guerra de les Galàxies. Per això el certamen va a dedicar una sèrie d'activitats a la saga galàctica gràcies a la col·laboració de l'associació Star Wars Barcelona.

La macro exposició Robots en la seva tinta, que mostra com els robots han estat retratats pel còmic, l'animació i el cinema, tindrà una secció especial titulada Droides de les Galàxies. Les sis pel·lícules que conformen la saga de La Guerra de las Galàxies són un clar exemple de la relació dels robots amb els humans i, encara tractant-se de ciència ficció, mostren fins a quin punt un robot, sigui el que sigui la seva forma, pot arribar a comportar-se com un humà, interactuant amb ells com si d'una persona es tractés.

Com un homenatge a altres androides i robots com María de Metrópolis o Robby the Robot de Planeta Prohibido, R2D2 i C3PO mostren la seva personalitat canviant a través de tota la saga, convertint-se en els narradors indirectes de la seva història.

Droides de les Galàxies mostrarà diferents pàgines de còmic, dibuixos i figures relacionats amb R2D2 i C3PO, que comptarà amb la participació de membres del Club de Constructors de R2D2 de l'estat. Aquesta associació està construint un R2-D2 amb peces originals perquè estigui molt actiu en el saló. El còmic ha estat molt present en la saga des dels seus inicis. L'exposició mostrarà algunes de les pàgines i tires en les quals apareixen droides de Star Wars. Els dibuixants estatals també han tingut relació amb els còmics de La Guerra de les Galàxies, ja sigui perquè han treballat en les franquícies per a les grans editorials que els publicaven o perquè han realitzat treballs que mostraven la seva pròpia visió de la saga. Es mostraran originals de còmic i litografies de Star Wars, a més d'explicar de forma cronològica els còmics oficials publicats a l'estat.

Aquesta celebració comptarà amb al presència en el Saló certamen de tres actors de la trilogia clàssica: Julian Glover (General Veers, Imperi Contraataca, 1980), Paul Blake (Greedo, Star Wars, 1977) i Angus McInnes (Líder Or, Star Wars, 1977). Els afeccionats els podran conèixer en persona a la zona de signatures o fer-lis preguntes en la conferència sobre actors de Star Wars. Altres dues conferències, Els Còmics de Star Wars i R2D2 Builders Club, completaran el calendari d'activitats, entre les quals també trobarem tallers.

Star Wars Barcelona és una associació d'afeccionats a la ciència ficció en general que realitza activitats de divulgació sobre cinema, sèries, electrònica i robòtica i, especialment, La Guerra de les Galàxies. Des de l'associació s'anima a tot el món a participar en les activitats, pensades per a gaudir de la màgia dels droides galàctics.

Julian Glover (Londres, Gran Bretanya. 1935)
Iniciat en la interpretació teatral, aviat la seva carrera li va dur a treballar en telesèries, com El Santo, Los Vengadores, Espacio: 1999 o Dr. Who. Més conegut pel seu paper de General Veers en L'Imperi Contraataca (1980), se li ha pogut veure en altres produccions de gran projecció internacional com 007: Sólo para sus ojos (1981, Kristatos) o Indiana Jones i l'última croada (1989, Walter Donovan). El seu últim treball per a televisió ha estat el paper de Gran Maestre Pycelle en Juego de Tronos (2011).

Angus MacInnes (Windsor, Ontàrio, Canada. 1947)
Amb un primer paper a Rollerball (1975), va compaginar cinema i televisió fins i tot l'any en 1977, on va participar com Líder Or (Gold Leader) en La Guerra de les Galàxies, i en Espacio: 1999. En 1978 li veiem en el paper de Reynolds en Fuerza 10 de Navarone i en 1980 i 1981 realitza papers menors en Superman II i Atmósfera Cero, respectivament. Altres papers que ha realitzat són el de Jutge Gerald Silver en Juez Dredd (1995), Comandant Hammerbeck en Enigma (2001) o Sargent Whitman en Hellboy (2004).

Paul Blake (Birmingham, Gran Bretanya)
Actor principalment de sèries de televisió, com Los Borgia (1981, Hunchback) o Down to Earth (2001, Mr. Hobart). Va encarnar en 1977 el paper del caçador de recompenses rodiano, Greedo, qui protagonitza la controvertida escena amb l'eterna pregunta "Qui va disparar primer?, Han o Greedo?".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada