06 d’abril 2012

David Lloyd presentarà la seva obra al Saló del Còmic



David Lloyd és un dels autors de còmic de referència dels últims anys gràcies al seu brillant treball a V de Vendetta (1982), amb guió d’Alan Moore. El seu disseny del revolucionari anarquista ocult darrera d'una màscara de Guy Fawkes ha estat reproduït en multitud d'objectes i ha servit d'inspiració a nombrosos moviments contestaris. Lloyd presentarà al Saló del Còmic Materia Oscura, el seu últim llibre de relats curts, publicat a Espanya per 001 Edicions. Un llibre que recopila diferents històries del gènere fantàstic i del terror a càrrec d'autors de renom com Robert J. Curran, Peter Milligan, Josef Rother, Stephen R. Bissette, Ramsey Campbell i el mateix David Lloyd.

David Lloyd és un autor que duu en actiu des de 1977. Després de passar uns anys en el món de la il·lustració publicitària, va començar a treballar per Marvel UK dibuixant les aventures de Night Raven, un personatge de gènere negre molt influenciat pels pulps dels anys trenta. En 1982 va dibuixar V de Vendetta, inicialment serialitzada en les pàgines de la innovadora revista britànica Warrior, que després seria continuada i acabada en DC Comics. El còmic seria adaptat al cinema en l'any 2006. Des de la seva publicació, V de Vendetta va conquerir a la crítica i al públic, esdevenint una obra seminal, tant dins del còmic com en l'imaginari mundial. Per alguna cosa la màscara de Guy Fawkes és des de fa uns anys una presència constant en moltes manifestacions socials i el símbol del grup de hackers de Anonymous, conegut pels seus atacs cibernètics a corporacions i institucions oficials.

Entre les nombroses obres en les que ha treballat destaquen Hellblazer i War Stories para DC Comics, Global Frequency para WildStorm, Aliens: Glass Corridor i The Territory para Dark Horse, i la seva participació en el llibre Raymond Chandler’s Phillip Marlowe: The Graphic Novel para Ibooks. També va participar amb altres notables dibuixants en el llibre Astérix i els seus amics, editat en 2007 per a commemorar el vuitanta aniversari d'Albert Uderzo. En 2005 va escriure i dibuixar el thriller de gènere negre Kickback, i en 2008 va il·lustrar una guia personal de la ciutat de Sao Paulo per encàrrec de l'editora brasilera Casa 21. Actualment dedica els seus esforços a Cartoon Classroom (www.cartoonclassroom.co.uk), pàgina web que busca concentrar tota la informació disponible sobre còmic i il·lustració de Gran Bretanya i Irlanda, i planeja la creació d'una revista de còmic mensual online. Pot trobar-se més informació en la seva pàgina web www.lforlloyd.com, en Deviantart i en el seu perfil de Facebook. 001 Edicions col·labora perquè David Lloyd participi en el 30é Saló del Còmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada