21 de maig 2010

Premi Comicat 2010 a la millor editorial

Anem per un dels premis on no calia ser un Nostradamus per encertar el guanyador...


Millor editorial de còmics en català de l’any 2009:

Glénat


Una vegada més Glénat s'ha emportat de carrer el premi de carrer amb un 60% dels vots. Un premi merescut perquè no hi ha cap més editorial que publiqui novetats en llengua catalana cada mes ( Gener, Febrer, Març, Abril, Maig, Juny, Juliol, Agost, Setembre, Octubre, Novembre, Desembre ).

A la llarga llista de manga que ja ens venien publicant els anys anteriors (Naruto, Inu-Yasha, Bleach, Sakura, Love-Hina, Kimagure Orange Road) hi van afegir Cinturó negre. A més hi han afegit els premiats El retorn de l'home peix, Les aventures imaginàries del jove Verne, L'invasor microscòpic, Fills dels 80 i, el premi Comicat al millor còmic, Ramón Llull. La controvèrsia Jueva.

Norma Editorial ha quedat en segon lloc amb un 17% dels vots. Dels còmics que van publicar en podem destacar que a part d'un àlbum (Pollastre amb prunes 1 ) els altres són sèries regulars ( Eric Castel 3 - 4 - 5 , el Sandokan d'Hugo Pratt 1, - Ot el Bruixot 1 ) que han continuat aquest any i això ens fa creure que, si la cosa continua igual, Norma Editorial serà un candidat a tenir en compte pels premis de l'any vinent.

En tercer lloc hi tenim Comic Books que van publicar un Batman en català , Coraline, tres còmics de Geronimo Stilton i el còmic dels Barça Toons.

Dolmen va continuar amb el tercer i quart toms de Orn Història Universal, de'n Quim Bou.

3 comentaris:

  1. I com en Navarro segueixi amb el mateix tarannà compromès amb la llengua durant molts més anys seguirà al capdamunt del podi.

    ResponElimina
  2. En aquest any Norma s'ha posat les piles i estan publicant bastants còmics...

    Però és cert que els de Glénat han estat durant anys els únics que publicaven més d'un o dos còmics...

    ResponElimina
  3. Al respecte de Glénat, jo només puc dir que el fet que apostessin per publicar una obra d'un autor novell sobre un personatge com és en Ramon Llull, i amb el fastuós format amb que ho van fer, ja diu molt a favor del seu esperit i de la seva iniciativa. Mereixedíssim el premi!

    ResponElimina