10 d’abril 2010

Serrallonga Bandera Negra

Serrallonga Bandera Negra
Ricard Dilmè
Autoedició
Aquesta Diada de Sant Jordi es posarà a la venda el nou còmic “Serrallonga bandera negra”, que dóna continuïtat a l’argument que l’autor va imaginar en l’anterior ”Torna Serrallonga 1640”, publicat l’any 2009.
El guió i el dibuix és de Ricard Dilmé, un autor no professional que els anys vuitanta ja havia publicat un còmic centrat en la biografia del mític bandoler de les Guilleries.
“Serrallonga bandera negra” dóna continuïtat a les aventures del bandoler i els altres personatges que participaven, en la primera part, en els fets de la Revolta dels Segadors de 1640.
Aquesta segona part, segueix amb la hipòtesi que el bandoler no fou ajusticiat l’any 1634 i el porta a participar de ple en les campanyes militars de la Guerra dels Segadors, des de Roses fins a Blanes, en el període que va de 1640 a 1652.
Segons l’autor “es tracta d’una història d’amor pel país, de resistència davant les adversitats, on la traïció fa acte de presència i els catalans veuen com sols es poden valer d’ells mateixos”. “L’argument vol reivindicar el protagonisme d’uns fets tan cabdals per Catalunya com a va ser la Guerra dels Segadors i dels catalans que van defensar el país aleshores, tot aprofitant la visió més heroica del bandoler Serrallonga”.
L’edició del llibre conté, a més del còmic que es desenvolupa al llarg de 52 pàgines , una guia explicativa i fotogràfica dels llocs on va viure el bandoler i els escenaris històrics de la Guerra dels Segadors. Es fa especial referència a Viladrau, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners, que esdevenen l’eix vital del bandoler (on va néixer, va viure i van capturar el bandoler).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada