27 d’octubre 2009

MangaRoom a Barcelona

A Tokyo, Osaka i altres ciutats japoneses és habitual trobar locals en que per un mòdic preu et lloguen una petita habitació en la que hi pots jugar a diferents tipus de videoconsoles, pots mirar anime, pots llegir Manga, pots conectar-te a internet o bé pots dormir en la còmoda butaca que tens a la teva disposició. Aquest concepte aquí ens pot semblar molt estrany però allà és bastant comú, especialment a prop de les estacions de tren, així doncs quan un home de negocis, o qui sigui, perd el tren per arribar a casa pot, o bé anar a dormir a un hotel o bé quedar-se en un d'aquests locals, opció molt més econòmica i molt més lúdica. Aquesta pràctica està tan estesa que aquests Manga Internet Cafès (aquest seria el nom oficial) han incorporat dutxes a la seva llista de serveis per aquestes ànimes perdudes que s'han quedat tirats a l'estació de camí cap a casa.

Barcelona però és una de les ciutats europees que té un, aquest ja fa més o menys un any que funciona la Manga Room Barcelona, la podeu trobar al carrer Robrenyo 64-66. El concepte però és diferent que el japonès, no està pas tant avançat. El seu horari és de dilluns a dissabte de 16:30 a 20:00, els diumenges està tancat.La Manga Room de Barcelona es divideix en dos zones, la botiga, on es poden adquirir manga, anime, i tot tipus de marxandatge relacionat i la zona de lectura. A la zona de lectura teniu més de mil mangas a la vostra disposició, sofàs i tatamis per descansar i una connexió wifi per si us voleu connectar a internet. Una hora a la sala de lectura te un preu de 3€, 2,5 si ets menor de 15 anys. A banda de tot això ofereixen tot un reguitzell d'activitats relacionades amb el Japó, des de cursos de japonès, a ikebana passant per cosplay.

Un gran iniciativa en que la única cosa criticable és que la web la tenen únicament en japonès i castellà, oblidant-se totalment del català. Esperem que amb el temps ho esmenin, tot i així val la pena anar-hi per sentir el Japó una mica més a prop.

Javier del Campo

1 comentari:

  1. Ho trobo car, la veritat.

    Una biblioteca de mangues no entenc que et cobrin per una hora de lectura el que val mig manga.

    No surt gaire a compte.

    ResponElimina