18 de novembre 2008

Paco Roca guanya el "Premio Nacional de Cómic" amb l'obra "Arrugas"

[Noticia llegida a El Periódico]

El dibuixant valencià Paco Roca ha guanyat el segon Premio Nacional del Cómic, concedit pel Ministeri de Cultura i dotat amb 20.000 euros, per la seva obra Arrugas, un relat gràfic sobre la vellesa i l'Alzheimer. Com a finalistes del guardó han resultat les obres Estraperlo y tranvía, d'Alfons López, i María y yo, de Miguel Gallardo i María Gallardo.

Aquest guardó, que distingeix el millor còmic publicat al llarg de tot un any per una editorial i un autor espanyols, es va concedir el 2007 per primera vegada a Francesc Capdevila, Max, per Hechos, dichos, ocurrencias y aventuras de Bardín el Superrealista.

En aquesta edició, el jurat ha estat presidit pel director general del Llibre, Arxius i Biblioteques, Rogelio Blanco, i entre els seus membres hi figurava Max, així com Miguelanxo Prado, un dels més prestigiosos dibuixants espanyols, i Manuel Darías, guardonat amb el Premi a la Divulgació en el festival de còmic de Barcelona.

Paco Roca (València, 1969) va iniciar la seva carrera professional a les revistes Kiss Comix i El Víbora, per a la qual dibuixa la sèrie Road Cartoons.

La majoria de les seves obres han estat publicades també a França, Itàlia i Holanda, i entre les seves monografies hi figuren Gog, El juego lúgubre, Las aventuras de Alexander Icaro: Hijos de la Alhambra i El faro.

Arrugas (Editorial Astiberri) ha obtingut també el Premi Dolmen de la Crítica, el del Saló del Còmic de Barcelona a la millor obra i al millor guió, i recentment ha aconseguit a més el premi Salón de Lucca (Itàlia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada