28 de setembre 2008

Iniciació al Còmic a La Central

Interessant taller de còmic a la llibreia La Central del Raval de Barcelona. Des del 14 d'Octubre fins al 16 de Desembre cada dimecres.

Objetiu
:

El taller té com a objectiu apendre a emprar els recursos propis del còmic perque cada alumne pugui crear el seu projecte i començar a desenvolupar el seu estil personal. A partir de l'anàlisi de comics tant actuals com clàssics, anirem coneixent el llenguatge propi del mitjà: la vinyeta, el disseny dels personatges, el diàleg, l'ambientació? per després posar-ho a la pàctica en exercicis curts i dinàmics. Les últimes quatre setmanes cada alumne prepararà una petita autoedició. Els professors s'adaptaran a les necessitats lingüístiques del alumnat

Programa:

 1. Escriure amb imatges. La vinyeta. Seqüenciació d'Imatges.
 2. Escriure amb imatges II. El diàleg, la onomatopeia i els recursos del còmic clàssic.
 3. Personatges. Expressions facials.
 4. Personatges II. Llenguatge corporal i caracterització.
 5. Entorn - Espai.
 6. De la realitat a la ficció. Escapant del dibuix realista.
 7. Estil: Disseny de Personatges.
 8. Argument.
 9. L'autoedicció: portada, contraportada, optimització dels recursos.
 10. Finalització.

Professors:

Martín Romero Va estudiar disseny gràfic a Lugo i il·lustració a l'Escola Massana de Barcelona. Realitza historietes per revistes com Argh!, TretzeVents o l'americana Vice. A més a més d'editar les seves pròpies publicacions, ha col·laborat en multitud de fanzines com el Fanzine Enfermo, Lunettes, Gargarin, Trauma o Smile. Martín Romero ha estat premiat en diferents certàmens de còmic, entre ells destaquen el INJUVE 2007 o el GZ Crea 2008.

Clara-Tanit Arqué
Va estudiar interiorisme i més tard il·lustració a La Massana, on va conèixer estudiants com Lola Lorente i Alberto Vázquez que la iniciaren al còmic. Després de col·laborar a fanzines com Lunettes o el Fanzine Enfermo i passar un any a Bèlgica, ha publicat la seva primera obra completa a l'editorial Astiberri l'any 2007: Wassalon. La Clara-Tanit ha estat guardonada amb un accèsit de còmic pel Certamen de l'INJUVE 2007 que es concedeix al novembre.

Convidats:

Stéphane Heuet Guionista, dibuixant i il·lustrador de còmics francès, autor de l'adaptació d'A la recerca del temps perdut de Marcel Proust en còmic publicada a partir de 1998.

Inscripció i informació: 93 550 46 14 / 93 317 02 93/ comunicacio@lacentral.com

 • Data: del 14 d'Octubre al 16 de Desembre
 • Durada: 20 hores, 10 sessions
 • Preu: 215 euros
 • Dimecres de 19.30 a 21.30 hores
 • La Central del Raval (Elisabets, 6 / 08002 BARCELONA)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada