03 de juny 2008

Superherois i ciència a València

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe de València acollirà a partir del proper mes de juliol l'exposició interactiva, “Marvel Superhéroes”, que proposa als visitants un recorregut pels diversos aspectes de la ciència i la tecnologia relacionats amb el món del còmic i l'univers Marvel.

Sota el lema “Viu els còmics! Viu la ciència!”, l'exposició comptarà amb una superfície aproximada de 2.000 metres quadrats a la primera planta del Museu i un total de 29 mòduls interactius, a més de diversos tallers. “Marvel Superhéroes” mostrarà com les capacitats excepcionals dels herois són el resultat d'una catàstrofe radioactiva, d'una mutació genètica o de la picada d'una aranya, entre d'altres motius, i com de tots ells es pot extreure un principi relacionat amb la ciència i la tecnologia. Del que es tracta és de representar la ciència que hi ha darrere de cada personatge de manera lúdica i informativa.

La biomecànica i les pròtesis, a través del Doctor Octopus; la genètica i l'evolució, amb els mutants de La Patrulla X; el desenvolupament de les capacitats sensorials amb Daredevil; la física de les ones sonores, amb Banshee; els estats de la matèria amb Robert Drake, l'Home de Gel; o l'estudi de les aranyes, amb Spiderman, són conceptes que s'expliquen en diferents mòduls interactius.

Preguntes com si hi ha cap base científica en la transformació de l'Increïble Hulk, - la mostra ens ensenya quines àrees del cervell són les responsables de generar emociones com la ira- o conèixer de la mà de La Torxa Humana en què consisteix la termoregulació i els infrarojos- el propi visitant podrà contemplar la seva imatge per una càmera d'infrarojos- són algunes de les propostes que presenta “Marvel Superhéroes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada