19 d’abril 2008

Premi ComiCat 2008 al Millor Dibuixant

Ja estem al bell mig de la festa anual del còmic per antonomàsia a casa nostra, el Saló. Ahir divendres és van fer públics els guanyador dels premis del Saló d'enguany i nosaltres amb aquest escrit comencem a fer públics els guanyadors dels premis ComiCat de còmic en català atorgats per votació popular, i sense més dilació començarem amb el primer premi, el de milllor dibuixant.

Millor dibuixant editat (traduït o publicat originalment) en català l'any 2007:
Jordi Bernet per Torpedo



L'autor barceloní és un dels més destacats en el panorama del còmic català i europeu. Va començar de molt jove fent treballs puntuals i continuant la feina que el seu pare havia començat amb Doña Urraca, un dels còmics humorístics més destacats de Bruguera. Al poc temps va abandonar l'editorial per a començar una carrera amb un estil més realista. Va començar a treballar per editorials internacionals fent principalment còmics d'aventures, a aquesta època corresponen obres com Andrax. A final dels 70 va passar a treballar amb l'editor Josep Toutain i va ser aquí on va publicar, juntament a Enrique Sanchez Abulí, Torpedo 1936, obra que va guanyar el Premi d'Angoulême al Millor Àlbum Estranger publicat a França l'any 1986. Durant la dècada dels 80 Bernet realitzà diversos treballs amb diferents guionistes i a des de 1992 col·labora regularment amb la revista El Jueves amb les histories de Clara de Noche. El 1991 Jordi Bernet va ser guardonat amb el Gran Premi del Saló del Còmic com a reconeixement a tota la seva trajectòria. És per la feina feta a Torpedo, obra que Glénat va publicar en català l'any 2007, que els lector li han concedit a Bernet el Premi ComiCat al Millor Dibuixant en Català. Enhorabona!

El segona posició trobem a el gironí Quim Bou autor d'Orn prublicat per Dolmen que ha estat molt present en totes les votacions i no només en la de millor dibuixant, essent les seves obres de les poques que s'ha editat de manera simultània en català i castellà.

En tercer lloc trobem l'americà David Mazzucchelli autor d'obres com Batman: Year One o Daredevil: Born Again que ha estat votat per Ciutat de Vidre, adaptació de la novel·la homònima de Paul Auster, publicat per Angle Editorial.

Enhorabona a tots i gràcies a tothom qui ha votat o ha seguit els premis, demà més resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada