08 de febrer 2008

Exposicions del Saló

FOTOGRAMES IL·LUSTRATS

Exposició dedicada a Miguelanxo Prado, guanyador del Gran Premi del 25è Saló. La mostra es concentrarà en els treballs que l’autor ha realitzat en el camp de l’animació. Prado ha sigut el director del llarg metratge De Profundis nominat a la darrera edició dels premis Goya; va fer el disseny de personatges de la sèrie de dibuixos animats Men in Black i va crear la mascota del Club Xabarin de la Televisió de Galicia, desenvolupant una sèrie de dibuixos animats protagonitzada per aquest personatge que és un porc senglar.

MUNDOBARDÍN

Exposició dedicada al còmic Bardín, el superrealista de Max, guanyadora del premi a la millor obra, dibuixo i guió de la passada edició del Saló del Còmic. Aquesta obra també va guanyar el Premi Nacional del Còmic del Ministerio de Cultura. Bardín, el superrealista ha marcat un abans i un després a la trajectòria de Max, considerada com una obra de maduresa d’un creador brillant i singular.

TETERES I DRACS: UN PASSEIG PEL MÓN DE DAVID RUBÍN

El guanyador del premi a l’autor revelació de la passada edició és objecte d’una mostra antològica de la seva creació. Dins de les obres més interessants d’aquest jove autor gallec destaquen La tetería del oso malayo i El circo del desaliento.


BARSOWIA

Exposició d’originals del fanzine gallec que va guanyar el premi d’aquesta categoria al 25è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Serà una Exposició on es podran veure els nous valors de la historieta de Galícia.

MORTADELO I FILEMÓN

Amb motiu de la celebració dels 50 anys de l’aparició d’aquests populars personatges obra de Francisco Ibáñez, Ediciones B i FICOMIC coprodueixen una Exposició que fa un recorregut per aquesta longeva sèrie de còmic que ha fet riure a varies generacions de lectors.

HEROIS

Mostra amb les il·lustracions originals que el dibuixant Tim Sale ha fet per a la popular sèrie de televisió Herois. Aquestes il·lustracions són les que a la sèrie figura que dibuixa el personatge d’Isaac Mendez. Sale és un dels dibuixants més personals e interessants del còmic de superherois als Estats Units. Aquesta Exposició és producte de la col·laboració del canal Sci-Fi amb FICOMIC.

EL LABERINT DE DDT
Guanyadora d’un Oscar pel maquillatge de El laberinto del fauno i d’un Goya per El Orfanato la companyia DDT ha participat en pel·lícules basades en còmics com les dues parts de Hellboy. A l’exposició es podran veure alguns dels seus treballs més destacats. L’exposició mostrarà el procés de producció, on es veuran des dels dissenys originals fins a les creacions finals.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada