23 de gener 2008

Tarragona tindrà la seva Setmana del Còmic

L'Associació Cultural Juvenil Ariadna i la revista Delirópolis organitzaran la primera Setmana del Còmic de Tarragona, que se celebrarà durant la segona setmana del mes de maig i comptarà amb la presència d'il·lustres convidats. Durant quatre dies es faran diferents activitats sobre el món del còmic distribuïdes en dos grans blocs: exposicions i conferències.

Exposicions:
Al vestíbul del teatre El Magatzem s'exposaran originals i ampliacions de dibuixos publicats a la revista Delirópolis (que porta 28 números editats fins ara). A l'Hotel d'Entitats (al Palau de Fires i Congressos) es podrà veure el resultat de la col·laboració entre Miquel Villalba i l'associació El Pont, en un taller amb disminuïts psíquics.Vídeo del programa Tinta Negra de Canal Reus sobre la revista Delirópolis

Conferències:
  • Miguel Villalba presentarà la revista Delirópolis i parlarà sobre el surrealisme dins del còmic.
  • Hugo Prades, especialista en reconstruccions gràfiques de monuments, se centrarà sobre la il·lustració en relació a la història.
  • Laura Gual presentarà els possibles orígens tarragonins de Tintín.
  • Ramon Sarlé se centrarà en la història del còmic a Tarragona i en els precedents de Delirópolis.
  • Una darrera conferència parlarà d'humor gràfic.
A més, Ramon Sarlé impartirà un taller de còmic i és possible que també es dugui a terme una convenció de caricaturistes com les que fa Humoràlia a Lleida.

Font: Diari Més Tarragona, El Punt

1 comentari:

  1. Ja era hora que hagues alguna cosa. en els últims anys la ciutat anava eixuta.

    ResponElimina