23 d’abril 2018

Cartell de les VII Jornades de Còmic de Vàlencia

A principis d'abril es va presentar el cartell de les VII Jornades de Còmic de València, organitzades per l'Associació Valenciana del Còmic, que se celebraran del 25 al 27 de maig al Mercat de Tapineria. El cartell d'aquesta edició ha estat realitzat pel valencià Daniel Torres ( "Roco Vargas", "Opium", "Tom"), autor que va començar a despuntar en el que es va denominar Nova Escola Valenciana en la dècada dels 80. Ha escollit com a protagonistes gats personatges de còmic, com Pumby de José Sanchis, Garfield, Doraemon, Blacksad, Don Gat (Top Cat), Krazy Kat i altres que poblen la plaça del mercat de Tapineria, on se celebren les Jornades.

Daniel Torres (Teresa de Cofrents, 1958) comença a publicar a principis dels anys 80 com a autor complet, ocupant-se de guió i dibuix, en les capçaleres editades des de Barcelona, ​​amb especial afinitat per l'estil de línia clara franco-belga, principalment en el Cairo, on Daniel Torres publica amb èxit "Opium" després del seu debut a El Víbora amb “Asesinato en 64 imágenes por segundo”.

Després del tancament de les revistes Daniel Torres publica "Tritón" protagonitzat pel seu personatge més popular, Roco Vargas, continuant les seves aventures en obres com "Saxxon" i "La Estrella Lejana", a més de l'àlbum "Sabotaje". El 2009 publica la novel·la gràfica "Burbujas" i el seu projecte més ambiciós, "La casa. Crónica d'una conquista", realitzada durant un espai de temps de sis anys, apareix a la fi de 2015. En 2017 va publicar "Júpiter", una nou lliurament de les aventures de Roco Vargas.

Per més informació de l'esdeveniment podeu seguir el blog i el Twitter


Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada