29 d’abril 2024

Novetat de maig de Manifest: El poble és qui més ordena

Tal com hem pogut saber, amb motiu del 50è aniversari de la Revolució dels clavells a Portugal,  Manifest Llibres publicarà el còmic El poble és qui més ordena de Rosa Varela i il·lustrat per Robson Vilalba.

A la venda el 6 de maig!

El poble és qui més ordena, de Rosa Varela i Robson Vilalba
Traducció de Sebastià Bennasar
Rústica amb sobrecoberta - 176 pàgines - B/N
ISBN: 978-84-19719-89-8
22 €


Anys seixanta. José, un jove dels afores de Lisboa, és testimoni dels darrers anys de l’Estado Novo: veu els pares dels seus amics partir a la guerra a l’Àfrica, col·labora amb les víctimes de les terribles inundacions del 1967 i entra en contacte amb idees polítiques i intel·lectuals, llibres, música i pel·lícules procedents de fora del país, sovint de forma clandestina. Segons madura, observarà el desplegament de la lluita antifeixista, però també el de l’opressió, aprendrà quin paper té la música d’intervenció, viurà el festival Vilar de Mouros i, per fi, la caiguda del règim el 1974. Després del 25 d’abril, s’unirà als grups polítics més actius, sectors de l’esquerra militar, personificant el radicalisme, la desobediència i l’intervencionisme revolucionari que van caracteritzar aquell període. Aquesta obra, però, és una ficció: els indrets, les persones i les situacions que apareixen aquí són imaginats. S’inspira, això sí, en homes i dones que, en el seu esforç per canviar el món, es van transformar a si mateixos. Aquest còmic, creat a quatre mans, parteix d’una premissa: «Totes les revolucions són impossibles fins que es tornen inevitables».

Des de Txalaparta, Verso i Manifest hem volgut sumar forces per commemorar el 50è aniversari de la Revolució dels clavells, la darrera revolució reeixida al nostre continent. Publiquem El poble és qui més ordena conjuntament en català, èuscar i castellà, per portar als nostres pobles la memòria d’aquella experiència i amb la intenció que aquesta novel·la gràfica us convidi a obrir nous camins per aconseguir a cada racó un amic i a cada cara, igualtat.


Fonts: Txalaparta notícia i fitxa

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada