05 d’abril 2024

"El misteri de la geoda rosada" de Júlia Sobrino, obra guanyadora del 1r Premi Carnet Jove de Còmic

El guardó consisteix en 8.000 euros i la publicació de l’obra al segell Astronave de Norma Editorial, i la temàtica del còmic premiat gira al voltant d’uns nens que s’endinsen en un món màgic

“El que volia fer era fer una història en què sortissin nens i nenes i que passés en un món màgic, una mena de nostàlgia de la infantesa”, aquest era el desig de Júlia Sobrino (L’Hospitalet de Llobregat, 2001) que mentre estudiava Art Gràfic a l’Escola Joso es va assabentar de la creació del Premi Carnet Jove de Còmic. No va pensar-ho més i va dibuixar les pàgines inicials que demanaven les bases de la convocatòria, juntament amb un sinopsi del relat. A més, les bases especifiquen que els participants han de ser usuaris del Carnet Jove i tenir entre 16 i 31 anys.

I amb el projecte del còmic El misteri de la geoda rosada va resultar guanyadora de la primera edició d’un premi que havia tingut modalitats diferents amb anterioritat. Segons explica Luis Martínez, responsable editorial de Norma, empresa que juntament amb l’Agència Catalana de la Joventut impulsa la convocatòria, “es tracta de la primera edició perquè abans el Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya havia convocat unes beques de còmic que tenien una mecànica i un resultat diferent”. Amb el format actual, la guanyadora rebrà 8.000 euros i la publicació de l’àlbum, que està prevista per Sant Jordi o, a tot estirar pel maig, coincidint amb la celebració de Comic Barcelona. Ho farà, donada la seva naturalesa de món màgic, en el segell de Norma Astronave.

“La història gira al voltant d’uns nens que viuen les aventures típiques d’un període de vacances i descobreixen com un capgròs es transforma en granota. Arran d’aquest fet se n’adonen que existeix tot un món en què viuen les granotes”, explica Júlia Sobrino que a més de pel còmic se sent molt interessada pel món del dibuix animat.

El jurat del premi, format, a més de Martínez, per l’especialista Toni Guiral, l’autora Sara Soler i l’editora Clara Cortés, va destacar: “La composició de la pàgina, i un ús del color i tractament del dibuix insòlit per una autora novella, i més propi d’anys d’experiència professional”.

 

Font: El Punt Avui - Jaume Vidal

Informació aportada per Jaume Tugores 

2 comentaris:

  1. L.article és directament el publicat pel diari El Punt Avui. Autor Jaume Vidal

    ResponElimina