23 de març 2024

Novetats d'abril de Finestres (1a part): Céleste i Proust

Tal com Editorial Finestres ja va avançar el passat gener, com a primera novetat per aquest abril ens arriba Céleste i Proust, de Cloé Cruchaudet, un relat devot i apassionant de Céleste Albaret, minyona de Marcel Proust fins a la seva mort el 1922.

També tal com ja ha avançat l'editorial, el pròxim 10 d'abril, es posarà a la venda els dos volums d'El que més m’agrada són els monstres d’Emil Ferris, que pròximament en publicarem la seva entrada.


A la venda el 3 d'abril!



Céleste i Proust, de Cloé Cruchaudet
Traducció de Marta Marfany

Cartoné - 256 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN:  978-84-19523-18-1
25 €


Temes: fi de segle, literatura, Marcel Proust, París

Marcel Proust no hauria arribat tan lluny en l’escriptura de la seva obra mestra sense l’ajuda d’una dona a l’ombra: Céleste Albaret. Ella el va atendre amb cura i devoció durant nou anys fins el dia de la seva mort. Ingènua, però alhora intel·ligent i refinada, i dotada d’una infinita paciència i intuïció, Céleste va fer de secretària, missatgera, serventa, mare i font d’inspiració. Aviat Marcel i Céleste es van fer indispensables l’un per l’altre: una relació que no va estar exempta de tibantors i que va derivar en una amistat profunda i fructífera.

Aquest còmic enlluernador i de colors suggerents és un volum indispensable per endinsar-se no tan sols en la relació entre Céleste i Proust, sinó també en el context parisenc del segle XX. La fidelitat, l’admiració i la fragilitat conflueixen en una obra tendra i exquisida que ens parla, sobretot, de la transcendència de l’amistat i la literatura.

SELECCIÓ PREMI RTL


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada