01 de març 2024

Novetat de març de Pagès: Shum. El dibuixant de les mans trencades

Com a novetat de març de Pagès editors, ens arriba Shum. El dibuixant de les mans trencades de Jaume Capdevila "Kap". És la sisena obra de la col·lecció Doble Tinta de l'editorial. Ja es pot comprar des de la web editorial i a partir del dia 11 de març, o fins i tot abans segons la distribució, ja es podrà trobar a les llibreries.

A la venda l'11 de març!


Shm. El dibuixant de les mans trencades, de Jaume Capdevila "Kap"
Col·lecció: Doble Tinta Nº 06
Rústica amb solapes - 144 pàgines - 17 x 24 cm

ISBN: 978-84-1303-521-5
19 € 


En Jaume Capdevila, en Kap, milita en l’humor gràfic des de dues trinxeres: una és la de l’estudi i la vetlla per la conservació del patrimoni a través de la divulgació en publicacions, conferències i exposicions; l’altra és la del ninotaire que se serveix dels dibuixos per expressar les seues opinions. En aquest llibre ens presenta una biografia d’Alfons Vila i Franquesa, Shum, dibuixant satíric del temps de la República i també sindicalista, anarquista, víctima accidental d’una explosió, cap de turc, pres polític i, finalment, artista a l’exili. Tot el talent d’en Kap, doncs, s’uneix al d’en Jaume Capdevila per bastir una autèntica novel·la (gràfica). Una obra que és també un assaig documentadíssim, estructurat amb precisió, que reivindica un concepte que no hauria de passar mai de moda: l’artista implicat i crític amb la seva època. I ho fa, com ha de ser, des del compromís més sincer. Manel Fontdevila


Jaume Capdevila (Berga, 1974). Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És un dels principals estudiosos de l’humor gràfic a casa nostra, especialitzat en anàlisi, interpretació i història de la imatge satírica i la caricatura a la premsa i ha publicat més d’una vintena de llibres sobre el tema. També ha estat al capdavant de nombroses mostres i exposicions sobre la matèria. Ha escrit regularment sobre la imatge satírica a premsa especialitzada, a més de col·laborar amb institucions com el MNAC, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya o la Xarxa de Museus de Catalunya.

Kap. Ninotaire, publica els seus dibuixos des de 1996 al diari La Vanguardia, i des de 1997 a Mundo Deportivo. Col·labora igualment en altres publicacions i televisió. Ha exposat de manera individual o col·lectiva a Barcelona, Madrid, França, Itàlia, Portugal o Mèxic. Ha estat jurat de certàmens com el World Press Cartoon o el Premi Libex. Ha rebut prestigiosos reconeixements com el Premi Liberpress (2017), el Premi Press Cartoon Europe (2015) o el Premi Internacional d’Humor Gat Perich (2009). Kap és avui un dels principals referents de l’humor gràfic català i combina la faceta de creador amb la de divulgador d’aquesta matèria. Quan no dibuixa, utilitza el nom de Jaume Capdevila per anar pel carrer.



Font: Nus de llibres

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada