09 de març 2024

Arriba el Segon Festival de Manga i Anime en català de les Illes Balears

Aquest març tindrà lloc el Segon Festival de Manga i Anime en català de les Illes Balears, organitzat per l'Institut d'Estudis Baleàrics amb col·laboració d'altres institucions i entitats. Hi ha activitats a totes les illes!

L’Institut d’Estudis Baleàrics, amb la col·laboració d’altres institucions i entitats, posa en marxa la segona edició del FeMA, el Festival de Manga i Anime en català a totes les Illes Balears, una iniciativa per fomentar l'ús de la llengua catalana entre els infants i els joves a través de dues expressions de la cultura japonesa com són el cinema anime i el còmic manga.

L’objectiu del Festival és promoure i dinamitzar la cultura del manga i l’anime en català com a porta d’entrada per al foment del català entre el públic més jove. També vol ser una mostra de les publicacions en català d’aquest gènere i una manera de prendre el pols a les projeccions de sèries i pel·lícules anime en català.

La programació a les diferents illes compta amb tallers d’introducció al manga o als kanji, col·loquis amb experts en anime i manga en català, concerts, karaokes, concursos de disfresses, etc., i la projecció d’un clàssic de l’anime de l’estudi Ghibli: El meu veí Totoro, de Hayao Miyazaki. A més, diverses biblioteques de les Illes Balears hi col·laboren creant centres d’interès amb el seu fons de manga en català.

En l’organització del Festival hi han col·laborat els consells de Mallorca, Eivissa i Formentera, els ajuntaments de Palma, Ciutadella, Eivissa, Alcúdia, Sant Lluís, Marratxí i Sineu, les associacions culturals VadCultura, l’Associació Otaku d’Eivissa, Shinigamis de Mallorca, Coala Menorca, la Xarxa de Biblioteques de Menorca, la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, la Xarxa de Biblioteques d’Eivissa, les biblioteques municipals d’Eivissa, Tallers d’Art, Univers del Còmic, Gotham Còmics, la Llibreria Mediterrània, VadLlibres, i les editorials Norma Editorial, Planeta Cómic, Ooso Comics, Kaji Manga i Distrito Manga.



Més informació: https://fema.caib.cat i Baules de Llengua

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada