21 de gener 2024

Novetats de gener de Finestres: Humana, massa humana i Perpendicular al sol

Tal com Editorial Finestres ja va avançar fa uns dies, començarà l'any amb dues novetats: Humana, massa humana de Catherine Meurisse (La noia i el mar, Finestres, 2022), i Perpendicular al sol de Valentine Cuny-Le Callet.

 

A la venda el 31 de gener!



Humana, massa humana, de Catherine Meurisse

Traducció de Carlos Mayor
Rústica - 96 pàgines - 22 x 29 cm - Color
ISBN:  978-84-19523-15-0
23 €


Temes: filosofia, història, pensament

Cent pàgines de diàlegs, cites i escenes còmiques que trenquen els codis del pensament filosòfic universal i la imatge del cos. Catherine Meurisse reuneix en aquest àlbum a figures cabdals de la història de la filosofia occidental com Sòcrates, Montaigne, Voltaire, Rousseau, de Beauvoir, Barthes, Tocqueville, Weil, Cioran, Deleuze... i els fa dialogar amb una dona jove i moderna decidida a posar-los contra les cordes.

Un periple en el qual Meurisse es pren la llicència d’abordar els grans temes filosòfics amb rigor i humor: la felicitat, l’angoixa, la mort, la transgressió, la bellesa, la mediocritat, la llibertat o l’emancipació són algunes de les línies mestres que traça l’autora. Un univers que revisita i ressignifica els mites des d’una mirada contemporània irreverent.


Perpendicular al sol, de Valentine Cuny-Le Callet
Traducció de Marta Marfany
Rústica - 463 pàgines - 20 x 26 - B/N
ISBN:  978-84-19523-16-7
39 €


Temes: corredor de la mort, drets humans, presó, racisme

El 2016, Valentine Cuny-Le Callet inicia una correspondència amb Renaldo McGirth, empresonat durant més de 10 anys i condemnat a mort. A través de les seves cartes, sorgeix una amistat des d’una cel·la de 5m². Aquesta novel·la gràfica és el relat emotiu d’aquest vincle i una crítica punyent de la brutalitat del sistema penitenciari.



Premi BD FNAC France Inter 2023
Premi a la primera obra BDgest 2023
Premi Artémisia 2023 de còmic creat per dones
Premi a l'obra basada en fets reals 2023




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada