12 de novembre 2023

Segona novetat de novembre de Finestres: Dona, Vida, Llibertat

Com a segona novetat de novembre, Editorial Finestres publicarà Dona, Vida, Llibertat, una antologia d'obres de diversos autors coordinada per Marjane Satrapi, que fou anunciada a mitjans del passat juliol.

 

A la venda el 22 de novembre!



Dona, Vida, Llibertat, coordinat per Marjane Satrapi

Traducció de Carlos Mayor
Cartoné - 278 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN:  978-84-19523-12-9
32 €


Temes: Feminismes, Iran, revolució

Mahsa Jina Amini va néixer l’any 2000 a Saqqez, a la província del Kurdistan, al nord de l’Iran. En el transcurs d’un viatge a Teheran amb el seu germà per visitar uns familiars, va ser detinguda per la policia de la moral per no dur «bé» el vel. Mahsa Amini va rebre cops al cap amb tanta força que va entrar en coma i tres dies després va morir a l’hospital. Era 16 de setembre del 2022 i la seva mort va ser el tret d’inici d’una onada de protestes arreu del país que ha esdevingut una revolució feminista sense precedents.

Aquest és un dels capítols d’una obra col·lectiva que fa un recorregut per la història recent d’Iran. Sota la direcció de la reconegudíssima Marjane Satrapi, els autors i autores d’aquest compendi ens acompanyen, a través de les seves historietes, a fixar la mirada en els diversos interrogants d’aquesta revolució contemporània.

Qui mana a l’Iran? Com opera la censura? Què implica manifestar-se en contra del règim en l’actualitat? Quina és la realitat a la presó d’Evin, que congrega manifestants, artistes i presoners polítics? Com actua la diàspora iraniana? Què implica aquesta revolució? Per què segueix vigent avui dia el crit Dona Vida Llibertat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada