02 de novembre 2023

Arriba la 39a Mostra del Còmic de Cornellà

Del 3 al 26 de novembre, es porta a terme la 39a Mostra del Còmic ‘Ciutat de Cornellà’, que suma exposicions en diferents punts de la ciutat, la més important, al Castell amb les obres dels guanyadors i de les guanyadores del Concurs de Còmics de la ciutat.


Cornellà tornarà a convertir-se en la capital del còmic durant el mes de novembre. La Mostra del Còmic de Cornellà és una de les cites més veteranes del país, ja que enguany se celebra la 39 edició i reuneix autors consagrats del gènere, a més d’artistes emergents –un exemple són els participants del concurs de còmics-.

El Castell acull, com és habitual, l’exposició i el lliurament de premis a les persones guanyadores del concurs, que s’inaugura el divendres 3 de novembre, a les 20 h. A més d’aquesta exposició, també hi haurà tallers i activitats a centres cívics, instituts, biblioteques, residències, entitats i comerços.


EXPOSICIÓ DEL CONCURS DE CÒMICS ‘CIUTAT DE CORNELLÀ’

La Mostra del Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’ és l’activitat estrella de la programació perquè presenta els guanyadors i a les guanyadores del certamen, a més dels participants. És el tret de sortida de tota la Mostra i és una mena de festa on les vinyetes són les autèntiques protagonistes.

La seva inauguració serà aquest divendres 3 de novembre, a partir de les 20 h, al Castell. Es podrà visitar fins al 26 de novembre i presenta les obres guanyadores i finalistes dels participants de la trenta-novena edició de la Mostra del Còmic.

En aquesta inauguració, també hi serà l’Isabel Bas, la guanyadora del Premi Ivà a la millor historietista professional. És dibuixant, guionista i pintora, que ha treballat a editorials com Cliper, Favencia, Toray o Bruguera.

En el mateix Castell, també es presenta una exposició central titulada ‘Contrapaso: los hijos de los otros. De la idea al papel’. És un homenatge a la dissenyadora gràfica Teresa Valero –responsable del cartell de la Mostra d’enguany- i artista a la qual s’ha dedicat el concurs enguany.

TERROR, THE MUSICAL

Al Centre Cívic del Parc Esportiu Llobregat, es pot visitar aquesta exposició en col·laboració entre TERRORMOLINS i l’Escola Joso. Es podrà visitar del 6 al 25 de novembre.

CÒMIC MADE IN CORNELLÀ: TOMBES I CATACUMBES

Del 6 al 24 de novembre, en el Centre Cívic de Sant Ildefons, es presenta aquesta mostra dedicada al Sergi Díez, guanyador de la millor obra local de l’any passat.

MILLOR HISTORIETA EN CATALÀ +

I a l’auditori de Sant Ildefons, del 6 al 25 de novembre, es podrà visitar aquesta exposició que recull les obres premiades amb el premi Millor historieta en català del Concurs de Còmics, des del 2010 fins a l’actual edició. Aquesta exposició es porta a terme amb el suport del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà.

Consulta totes les activitats de la Mostra al següent enllaç

ATENCIÓ  Hi ha alguns canvis de dates/hores respecte la versió en paper de la Mostra del Còmic. Aquesta és la informació correcta: 

  • Divendres 10 de novembre, a les 18 h. Sessió de signatures de Míriam Bonastre Tur. Pati Blau (Carrer Verge del Pilar, 24)
  • Dilluns 20 de novembre, a les 18 h. Taller de fanzines per a joves. Biblioteca Sant Ildefons (Plaça Carles Navales, s/n)
  • Divendres 24 de novembre, a les 18 h. Taller de còmic Manga per a joves. Biblioteca Teresa Pàmies (Passeig dels Ferrocarrils Catalans, 187).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada