11 de març 2023

Clàssics Americans a Can Fabra de Barcelona

Del dia 20 de març al 22 de maig es pot veure la mostra Clàssics Americans a Barcelona amb 26 originals de 16 autors. Acte inaugural dilluns 20 de març de 2023 a les 18.30 h. 
La exposició és només una petita mostra del que les tires de premsa nord-americanes han aportat als còmics. Hi ha sèries d’humor amb grafisme caricaturesc o d’aventures amb un dibuix realista i, en tots els casos, evidencien la seva poderosa influència. Són 26 originals i dues reproduccions) de 16 dels autors més importants de la història dels còmics, autors que han marcat l’evolució del medi i que han deixat una empremta irrenunciable. Si parlem d’historieta, la part industrial i el desenvolupament del mitjà va començar amb ells, amb les seves revolucionàries propostes estètiques i amb noves fórmules narratives, a més de crear personatges amb una personalitat molt marcada.  Una gran oportunitat per gaudir dels originals de creadors com Bud Fisher (Mutt and Jeff), Alex Raymond (Rip Kirby), Hal Foster (Prince Valiant), Milton Caniff (Terry and the Pirates i Steve Canyon), Al Capp (Li’l Abner), Will Eisner (The Spirit), Walt Kelly (Pogo), Cliff Sterret (Polly and Her Pals) o Frank Robbins (Johnny Hazard). 

La corrdinació de la mostra es d'Alfons López i Ramon Serra Massana amb textos d'Antoni Guiral. Biblioteca Ignasi Iglésias- Can Fabra, Segre, 24 Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada