15 de febrer 2023

Convocat el 23è Concurs de Còmics de Nou Barris

El termini de presentació dels originals acaba el 16 de maig


El Centre Cívic Can Verdaguer organitza un any més el Concurs de Còmic de Nou Barris, un certamen que és ja a la 23ª edició i que, com cada any, premia les millors propostes originals del gènere.

Així, teniu temps fins al 16 de maig per presentar els vostre treballs, que han de ser inèdits. Us adjuntem les bases perquè en tingueu tota la informació. A grans trets, heu de tenir en compte el següent:

- Les obres seran d’un mínim de dues pàgines i d’un màxim de quatre, en blanc i negre o color, de mida DIN A4 o DIN A3, numerades i a una sola cara. S’entregarà l’obra original acompanyada d’una fotocòpia (en color o blanc i negre segons l’original). En el cas que l’obra sigui digital, només caldrà una còpia impresa. Totes les pàgines han de portar al revers el títol de l’obra, el pseudònim i la numeració de pàgina.

- Cada participant pot enviar, a dins d’un sobre tancat, un màxim de dues obres, inèdites, amb el pseudònim i el títol de l’obra escrits al darrere. Dins d’un altre sobre, on figurarà el títol de l’obra, el pseudònim i la categoria a la qual pertany, s’haurà d’adjuntar una fotocòpia del DNI, el correu electrònic i un telèfon de contacte. Es poden presentar obres individuals o conjuntes (guionista-dibuixant).

- En cas que l’obra ja hagués guanyat algun altre premi, l’organització es reserva el dret de desqualificar-la o penalitzar la persona autora amb el retorn íntegre dels imports en efectiu dels premis rebuts en aquest concurs, si ja els hagués rebut.

- Hi haurà dues categories, la categoria 1, dirigida a participants de 9 a 15 anys; i la categoria 2, prevista per a participants de 16 anys en endavant.

Premis

Per a la Categoria 1
  • 1r premi: lot de còmics escollit per Bang Ediciones, 250 € (taló de compra a Vicenç Piera) i un curs intensiu de còmic a l’Escola Joso (a escollir d’entre els cursos d’estiu 2023)
  • 2n premi: 200 € (taló de compra a Vicenç Piera)
  • 3r premi: 150 € (taló de compra a Vicenç Piera)
  • Menció especial Millor còmic en català: un curs intensiu a l’Escola Joso (a escollir d’entre els cursos d’estiu 2023) i un premi patrocinat pel Consorci de Normalització Lingüística de Barcelona a Nou Barris, que constarà d’un lot de còmics en català i un lot de material de dibuix

Per a la Categoria 2
  • 1r premi: 450 € (talons de compra de 50 € a Norma còmics, 200 € a Vicenç Piera i 200 € a la botiga Bang Ediciones) i un workshop o la matrícula d’un curs a l’Escola Gossa
  • 2n premi: 330 € (talons de compra de 50 € a Norma còmics, 200 € a Vicenç Piera i 80 € a la botiga Bang Ediciones) i un workshop o la matrícula d’un curs a l’Escola Gossa
  • 3r premi: 250 € (talons de compra de 50 € a Norma còmics i 200 € a Vicenç Piera)
  • Menció especial Millor còmic amb perspectiva LGTBI, patrocinada pel Col·lectiu Sextories: lot de marxandatge de Sextories Magazine, 100 € (taló de compra a Vicenç Piera) i novel·les gràfiques amb temàtica LGTBI a càrrec de Fandogamia Editorial.

A més, Norma Editorial, La Cúpula i Planeta Cómic dotaran amb un lot de còmics variats els treballs guanyadors. Vicenç Piera farà entrega d’un petit obsequi a les persones guanyadores.

Veredicte i lliurament de premis La publicació del veredicte i el lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic al Centre Cívic Can Verdaguer el dissabte 10 de juny de 2023. El veredicte es donarà a conèixer en aquell moment.

El mateix dia s’inaugurarà l’exposició “23è Concurs de còmic de Nou Barris” amb totes les obres presentades i incloses al concurs segons les bases, i es dinamitzaran activitats a partir de les 18 h de la tarda. L’exposició es podrà visitar fins al 15 de juliol.



Font: Barcelona - Nou Barris

 Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada