21 de novembre 2022

Exposició "Constel·lació gràfica Joves autores de còmic d’avantguarda" al CCCB

Del 2 de desembre de 2022 al 14 de maig de 2023, tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l'exposició Constel·lació gràfica  Joves autores de còmic d’avantguarda.



Bàrbara Alca, Marta Cartu, Genie Espinosa, Ana Galvañ, Nadia Hafid, Conxita Herrero, María Medem, Miriampersand i Roberta Vázquez conformen la constel·lació d’universos creatius d’aquesta exposició. Són nou autores que experimenten amb estils i llenguatges, que trenquen els esquemes del còmic i que comparteixen una mirada crítica i carregada d’humor envers el món.

«Constel·lació gràfica» presenta les historietes i la diversitat de llenguatges, de registres estètics i de referents culturals d’aquestes nou creadores que, a través de l’ús del color, el grafisme o l’experimentació estilística i narrativa, han posat en qüestió formes canòniques del còmic.

En la seva obra, aquestes autores tracten, amb mirada crítica i humor, temes de la realitat millennial com la precarietat econòmica i laboral, la desaparició de l’estabilitat, la relació amb la tecnologia, la sororitat o les relacions a Internet.

L’exposició convida, també, a conèixer com una xarxa de fires d’autoedició, petites editorials i impremtes han fet possible la consolidació d’una escena alternativa en què es mouen i formen aquestes nou artistes. I posa de manifest com el còmic pot traspassar el paper i tenir vida en altres suports artístics com la ceràmica, els tapissos i les animacions.

El còmic fora del còmic: instal·lacions creades per les autores

«Constel·lació gràfica» aposta per exposar el còmic d’una manera innovadora i poc convencional, en la qual les historietes i els personatges dels llibres envaeixen l’espai expositiu en nou instal·lacions que les artistes han imaginat expressament per a l’ocasió.

Durant el recorregut, podreu submergir-vos en els seus imaginaris a través d’aquests nou espais, «fer match» amb els monstres de l’aplicació de cites Cringer de Bàrbara Alca, jugar amb els personatges de còmic de Roberta Vázquez o travessar una porta dimensional ideada per Miriampersand.

 

Font: CCCB

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada