10 de novembre 2022

Chainsaw Man vol. 1

Títol: Chainsaw Man vol. 1
Títol original
: Chainsaw Man (チェンソーマン, L'home motoserra)
Autor:
Tatsuki Fujimoto
Traducció de:
Judith Rodríguez Vallverdú (Daruma SL)
Publicat per:
Norma Editorial, setembre de 2022
Format:
Rústic amb sobrecobertes - 11,5 x 11,75 cm - 192 pàgines - B/N 
Preu:
9 €

 


El divendres 17 de juny, Norma Editorial (enllaç Twitter) va publicar un vídeo anunciant oficialment la seva nova línia de manga en català, presentat per l'Anabel Espada i la Judith Martí de l'equip manga de l'editorial.

Justament el dilluns d'aquella setmana de manera no oficial es va conèixer, i fent-se saber ràpidament per les xarxes, que Norma Editorial publicaria Tokyo Revengers en català, un dels mangues amb reeiximent actualment, com a novetat de juliol. Faltava doncs la confirmació oficial per part de l'editorial, arribant el divendres.

La suposada línia de manga en català de Norma formava part de la rumorologia d'aquells darrers mesos, que finalment ho va deixar de ser, i amb l'anunci oficial es van anunciar els seus primers títols: la mencionada Tokyo Revengers, Chainsaw Man, Jujutsu Kaisen. La guerra màgica i Guardians de la nit (Kimetsu no yaiba).

I així amb l'arribada de juliol, Norma va iniciar el camí de publicar manga en català: Tokyo Revengers fou l'obra escollida per començar a caminar. El setembre van arribar dos nous títols més: els primers volums de Chainsaw Man i Jujutsu Kaisen. La guerra màgica, que van arribar acompanyats d'un posagots imantant, sent aquesta primera obra a la qual dedico aquesta ressenya.


Aquest manga és obra de Tatsuki Fujimoto, l'autor de Fire Punch publicat en castellà per Norma Editorial, i la qual fins al moment consta de dues parts. La primera part es va començar a serialitzar a la revista de manga shōnen de Shueisha Weekly Shōnen Jump el desembre de 2018 i va finalitzar el desembre de 2020. La segona part es publica a la revista en línia Shōnen Jump+ des del 13 de juliol de 2022. Fins al moment s'han recopilat els seus capítols en dotze volums. Els onze primers corresponen a la primera part i el dotzè a la segona part.

Tot i que fa un parell de mesos, que ja el podem gaudir, no ha estat fins ara que l'he llegit, a causa de la llarga llista de novetats acumulades que tinc pendents. Vegem-ne de què tracta. 

En Denji és un noi ben escurat, sense ni un ral a la butxaca, que ha heretat un gran deute del seu pare mort. Per guanyar-se la vida i retornar aquest deute s’escarrassa treballant com a Devil Hunter, un caçador de dimonis, en companyia del seu gos demoníac motoserra Pochita, i així caçant dimonis de mica en mica pot anar retornant el deute. Però s'hauria pogut acabar quan el pobre acaba ben escorxat. Però ves per on, en Pochita es fusiona amb el cos esmicolat d'en Denji, tot reconstruint-lo i ressuscitant-lo. En Denji retorna a la vida, però a més ha heretat els poders del seu antic animal de companyia, i es pot transformar amb un home motoserra.

Però tot just acaba d'esdevenir en dimoni motoserra, quan apareix davant seu una Devil Hunter, la Makima qui el recluta per tal que formi part del departament especial 4 de l'Agència de Seguretat Pública. Allà coneix l'Aki Hayakawa, subordinat de la Makima i qui haurà de vetllar per ell. I poc temps després, en Denji acaba formant equip amb la Power, una noia posseïda pel dimoni de la sang que com veritable posseït té la consciència del dimoni i el cos humà pateix algun canvi corporal, ella té banyes. En Denji, però manté la seva consciència humana i es pot transformar en dimoni motoserra, quan vol, quelcom que és mot rar. Així que la Power per alliberar el seu gatet, entabana a en Denji, que acaba involucrat en un conflicte contra un dimoni rat-penat. I és que en Denji degut a les seves circumstàncies personals és molt pervertit, i per això en certa manera es deixa manipular tant per la Makima com per la Power, ja que les dues tenen un bon pitram, i magrejar-ne es converteix en el seu objectiu. 

 
Així comença aquesta obra que ha tingut una molt bona rebuda i acceptació. Va guanyar el 66è Shogakukan Manga Award en la categoria shōnen el 2021 i els Harvey Awards en la categoria Millor Manga el 2021 i el 2022, i que també compta amb una adaptació a anime estrenada aquest octubre de 2022. Sense dubte, és d'agrair poder gaudir d'obres amb gran reconeixement en la nostra llengua.

Fins avui en dia, Norma Editorial ha publicat dos volums en català, sortint el tercer a finals de novembre, els quals els dos disponibles ja els tinc, pendent de llegir-ne el segon. Una obra molt potent pel que vist en aquest volum i tot un encert per part de Norma que decidís fer-ne una edició en català. A veure doncs com continuen les aventures d'en Denji, el pervertit home motoserra.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada