09 d’octubre 2022

Novetat d'octubre de Finestres: Joséphine Baker

Aquest octubre, Editorial Finestres treu una novetat en català, que és Joséphine Baker, de Catel Muller i José-Louis Bocquet, el mateixos autors d'Alice Guy.

A la venda el 19 d'octubre!


Joséphine Baker, de Catel Muller i José-Louis Bocquet

Traducció de Marta Marfany
Rústica - 568 pàgines - 17 x 24 cm - B/N
ISBN: 978-84-124261-9-9
32 €


Temes: art, Feminismes, herstory, societat

Cantant, ballarina, actriu i una icona dels anys vint. Aquesta és la història de Joséphine Baker, la primera gran estrella negra a escala mundial.

La biografia que tindreu entre mans és testimoni no només de la vivència de Baker, sinó també d’una època marcada per una profunda herència racista i a cavall d’una successió de canvis polítics, socials i econòmics frenètics cap a la modernitat. 

La nostra protagonista va néixer en una família nord-americana de classe obrera, filla d’una mare adolescent, i amb vuit anys va deixar d’anar a l’escola per contribuir a casa. El 1925, amb dinou anys, Baker va desembarcar a París i, en una sola nit, la jove ballarina es va convertir en un ídol dels anys vint.

Va fascinar Picasso, Cocteau, Le Corbusier i Simenon. Al llarg de la dècada següent, la seva fama es va expandir a escala mundial: de Buenos Aires a Viena, d’Alexandria a Londres.  Cada capítol de la seva vida és apassionant, us acompanyem a descobrir-los!


 
Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada