13 de juny 2022

El II Saló del Còmic i el Manga de Rubí tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de juny

La proposta aplega 24 estands d’autors i autores, xerrades, presentacions editorials i una trobada de cosplayers


El II Saló del Còmic i el Manga de Rubí es podrà visitar amb entrada lliure i gratuïta entre el 17 i el 19 de juny a la rambla del Ferrocarril. La proposta tindrà un escenari on es faran xerrades i presentacions editorials i comptarà amb 24 parades d’autors, autores i editorials.


El saló del còmic mostra un cop més que Rubí té talent i tradició en el món de l’art urbà, el grafiti... i també el còmic. Aquest esdeveniment se suma a propostes com el Full Colors o la iniciativa COLOR que demostren que les persones joves de la ciutat tenen molt talent que hem de reivindicar i conservar”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez durant la presentació de l’esdeveniment en roda de premsa.

Tres dels estands del saló són rubinencs:  Kame Kame, Señor Miyagui Rubí i Frandisco. Durant tot el cap de setmana, els i les il·lustradores del col·lectiu local C.I.R.C oferiran una exposició i diverses propostes creatives, com un taller per elaborar la teva pròpia vinyeta de còmic. Núria Lombarte Recasens, membre de C.I.R.C i tallerista de Manga a l’Espai Jove Torre Bassas, ha fet la imatge del cartell. L’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa també se suma a les activitat paral·leles del saló amb un taller d’il·lustració sobre rajola. Els i les joves del col·lectiu otaku vinculat a l’Espai Jove Torre Bassas, Manga Rubí, ha participat activament en la proposta d’activitats lúdiques i l’equip de dinamitzadores de l’Espai Jove oferirà tallers de preguntes, manualitats i mini jocs oberts a tothom.

Com l’any passat, la carpa de Rubí Jove serà el punt central d’informació del saló on caldrà adreçar-se per fer consultes relacionades amb els horaris i les activitats paral·leles de l’esdeveniment. “Consolidem aquest saló com un espai més per compartir amb la ciutadania la feina que es fa a l’Espai Jove Torre Bassas, que és molta i molt bona. Per nosaltres, aquesta és una manera excel·lent de mantenir el vincle entre el servei de Joventut i les persones joves del municipi”, ha argumentat la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre.

Activitats paral·leles

El divendres 17 de juny, el saló obrirà de 17 a 21 h. Hèroeverso, la presentació de les novetats de Letrablanka Editorial, l’empresa col·laboradora en l’organització de la proposta, donarà el tret de sortida a l’esdeveniment. La primera tarda de saló es tancarà amb l’actuació del DJ local Rouge Soler que oferirà una sessió de bandes sonores de sèries i pel·lícules relacionades amb el còmic i l’anime. La primera tarda de saló es tancarà amb una Slam Poetry coordinada per l’Associació Cultura Excèntrica (20 h).

Durant el cap de setmana, el saló es podrà visitar els matins de 10 a 14 h, obrirà de nou a les 17 h i tancarà a les 21 h, dissabte i a les 20.30 h, diumenge. El dissabte 18 de juny, les activitats paral·leles arrencaran a les 10 h amb una Trocalleria amb secció especial dedicada a l’intercanvi de llibres, còmics i manga de segona mà. A les 12.30 h, Juan Samu i David Macho protagonitzaran la xerrada Publicant a l’estranger. Grafito Editorial presentarà les seves novetats a les 17.30 h i a les 18 h, tindrà lloc una xerrada debat sobre el món del còmic sota el títol Després d’UCM, per Whats is Sofia, Spider Eli i Más que cómics. Dissabte, el Saló tancarà amb la mostra de Cosplay.

El diumenge 19 de juny, Alejo Valdearena parlà de la creació de còmic infantil (12 h) i Sudando Tinta Ediciones presentarà les seves novetats editorials (17.30 h). La segona edició del Saló del Còmic de Rubí tancarà amb la mostra de K-Pop dels i les joves de Torre Bassas (18 h), l’exhibició de K-Pop del grup W.O.L i la proposta Rrandom K-Pop.

La segona edició del Saló del Còmic i el Manga s’emmarca en les propostes d’estiu de Rubí Jove. Hi signaran còmics artistes com Josep Busquets, Montse Mazorriaga, Toni Kudo i Roger Bonet.

 

Fonts: Ajuntament de Rubí i Amaniaco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada