11 de maig 2022

Novetat de maig de Finestres: Alice Guy

Com a novetat de maig, Editorial Finestres treu el seu sisè títol, Alice Guy, de Catel Muller i José-Louis Bocquet. De manera avançada, a aquest passat Comic Barcelona el podíem trobar al seu estand.

A la venda el 18 de maig!


Alice Guy, de Catel Muller i José-Louis Bocquet
Traducció de Marta Marfany
Rústica amb solapes - 400 pàgines - 24 x 17 cm - B/N
ISBN: 978-84-124261-5-1
30 €

Temes: biografia, cinema, herstory

El 1895, a Lió, els germans Lumière inventen el cinematògraf. Un any més tard, a París, Alice Guy filma la seva primera pel·lícula. Té 23 anys. Valenta i independent, testimoni privilegiat del naixement del món modern, Alice Guy és la primera cineasta de la història del setè art.

Des de principis del segle XX, a la vegada directora, guionista i productora, la jove transforma l’oficina fotogràfica de Léon Gaumont en una gran empresa de producció cinematogràfica. Quan, el 1901, travessa l’Atlàntic per conquerir Amèrica, Alice s’imposa creant la seva pròpia empresa i construint els seus estudis. Entre 1897 i 1922, als Buttes-Chaumont a Fort Lee, dirigirà centenars de pel·lícules.

Crònica d’un art en plena eclosió, la vida d’Alice Guy descobreix una heroïna oblidada d’un capítol major de la història del cinema.

Selecció Oficial del Grand Prix de la BD Elle


 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada