25 d’abril 2022

Novetats de maig de Salamandra Graphic: "Elise i els nous partisans" i "El petit robot de fusta i la princesa tronc"

Per aquest mes de maig, Salamandra Graphic, segell editorial de Penguin Random House, traurà dues novetats en català:  Elise i els nous partisans, de Tardi i Dominique Grange, i El petit robot de fusta i la princesa tronc, de Tom Gauld.

 
A la venda el 5 de maig!  
 

Elise i els nous partisans, de Tardi i Dominique Grange
Còmic adult
Cartoné - 176 pàgines - 24,1 x 31,9 cm - Color 
ISBN:  9788418621222
25 €


Tardi i Dominique Grange signen una novel·la gràfica intensa i apassionant, amb ecos que ressonen avui amb més força que mai en una França encara esqueixada per la desigualtat i la injustícia.

L’Elise, una jove cantant de Lió que el 1958 arriba a París per provar sort, deixa enrere el món de l’espectacle arran del moviment contestatari del Maig del 68. Es nega a acceptar la «tornada a la normalitat» i s’afegeix al moviment de lluita contra l’explotació, la injustícia social i el racisme. Un recorregut atípic que ens porta des de la guerra d’Algèria fins als anys setanta, en el qual la protagonista s’encarna en unes il·lustracions vehements i en algun cas esgarrifoses.

Elise i els nous partisans enganxa el lector amb tota la força de l’experiència viscuda, barrejada amb elements de ficció, i segueix les passes d’una jove que es defineix ella mateixa com «compromesa per a tota la vida».

El petit robot de fusta i la princesa tronc, de Tom Gauld
A partir de 4 anys
Cartoné - 40 pàgines - 23,7 x 28,6 cm - Color
ISBN: 9788418621437
15,95 €

Un conte de fades atemporal de Tom Gauld, dibuixant de còmics aclamat i guardonat, col·laborador de la revista New Yorker i autor de diverses novel·les gràfiques.

Fa molts anys que el rei i la reina volen tenir un fill. El seu desig es veu doblement acomplert amb l’arribada d’un petit robot de fusta i una princesa encantada, que creixen envoltats d’amor. Només hi ha un petit obstacle: cada nit, quan la princesa s’adorm, es converteix en un tronc, i només se la pot despertar amb les paraules màgiques «Desperta’t, tronquet, desperta’t».

Els germans són inseparables, però un dia la princesa adormida és víctima d’una confusió i va a parar al nord gèlid. La gesta de rescatar-la i tornar-la sana i estàlvia al regne recau en el seu fidel germà. Els esperen una sèrie d’aventures fascinants, amb boscos obscurs, animals servicials, fades empipadores, un púding màgic, una vella dins d’una ampolla i, finalment, un desenllaç impetuós que farà les delícies dels lectors de totes les edats.
«Un llibre d'una tendresa extraordinària. He patit per la princesa tronc, m'han encantat totes les aventures que no s'arriben a veure i he ovacionat la família d'escarabats.» Neil Gaiman

«Tom Gauld ha convertit un meravellós conte de fades clàssic en un àlbum il·lustrat que encerta en tot.» Oliver Jeffers

«Aquestes pàgines contenen tot un univers. És un llibre divertit, intel·ligent i tendre.» Jillian Tamaki

«Tom Gauld és un dels millors narradors del moment i aquí hi trobem tot el que sempre fa tan bé. Aquest àlbum és bonic i captivador, està narrat amb gran destresa i té vida pròpia. Quina enveja.» Jon Klassen

«No sabia que el món necessitava un altre conte de fades fins que he llegit aquest llibre tan divertit, preciós i perfecte.» Carson Ellis


Informació aportada per Jaume Tugores
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada