24 de març 2022

Cesc, cartellista i publicista

Ja es pot trobar a les llibreries Cesc, cartellista (Univers). Un llibre escrit per Jordi Duró que ens mostra els dibuixos de l'humorista gràfic, il·lustrador i pintor, en el camp de la comunicació i publicitat. Una publicació que ens convida a descobrir l'obra d'un dels artistes més importants de la nostra història.
Cesc, fill del gran dibuixant del Noucentisme D'ivori, va fer un pas endavant i va deixar de banda els tics repolits d'aquesta herència per endinsar-se en una realitat històrica i social pròpia dels seus temps, com era lluitar contra una dictadura, sempre amb contenció per no alertar la censura. Cesc va saber crear un codi propi gairebé sempre basat en la figura humana en totes les seves etapes, sovint mostrant la convivència de generacions.
Aquest nou llibre sobre Cesc era necessari perquè cobreix vessants fins ara no recollides, com ara treballs fungibles, publicitat, felicitacions de Nadal, promoció de la lectura i de la recuperació de la llengua catalana, etc. I en tots els camps Cesc és imaginatiu més enllà dels tòpics.
Cesc va ser un dels grans cronistes del seu temps, un gran mestre d'un humor ple d'ironia i tendresa.

Cesc, cartellista, Jordi Duró, Univers, 274 pàgines- Cartoné - ISBN: 978-84-18375-97-2 - 25.95 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada