23 de novembre 2021

Fiuuu & Graac

Títol: Fiuuu & Graac
Títol original:
Fiuuu & Graac
Autor:
Max (Francesc Capdevila)
Publicat per:
Ediciones La Cúpula, octubre de 2021
Format:
Rústic amb solapes - 132 pàgines - 17 x 24 - B/N
Preu:
14,90€

 
 
 
Després de Vapor (octubre de 2012), Ediciones La Cúpula ha tornat a publicar un nou còmic en català, també d'en Max, anomenat Fiuuu & Graac, creació del qual ha rebut el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics

És un còmic en català, ja que hi ha una edició en castellà, però hi ha un mica de trampa, ja que es tracta d'un còmic essencialment mut.  La diferència entre les dues edicions la trobarem en la manera d'escriure les poques onomatopeies que hi surten.

Però que sigui mut, no tingui diàlegs, no tingui textos, fins i tot no té vinyetes, o més ben dit cada pàgina n'és una, però no és pas un còmic silenciós, ans el contrari, hi trobarem molta acció i en la nostra imaginació, serà molt sorollós.

En uns rellotges de cucut, a cada hora els ocells que en surten, elegantment piulen "Cu-cut!", però en un d'ells en surt una gralla, i en el seu cas piula "Graac!", així que els cucuts se'n riuen i la gralla molesta se'n va del rellotge. I durant el seu viatge, algú s'encapritxarà de l'ocell, el vent fent "Fiuuu! l'empaitarà i el molestarà. La gralla molt molesta finalment trobarà una manera de desfer-se del vent emprenyador.

Sigui mut o no, és una bona notícia que La Cúpula hagi fet una edició en català de la nova obra d'en Max, esperem que suposi una reactivació de la seva línia en català.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada