14 de juny 2021

Kamen Rider

KAMEN RIDER
ISHInoMORI SHOTARO
Ooso Còmics
 

Sèrie de 3 volums
Rústica amb sobrecoberta, 12 x 17 cm
272 pàgines en blanc i negre, 16 pàgines a color
ISBN: 978-84-12-1769-1-9


Takeshi Hongo, pilot de motos professional, és segrestat per la malvada organització Shocker. Aquesta tria candidats per un físic i intel·lecte elevats i els converteix en poderosos i servils cíborgs. Durant el procés de transformació i just abans de la rentada de cervell, les instal·lacions es queden sense energia a causa d’un raig. Un científic, penedit, ajuda a Hongo a escapar. L’organització Shocker els persegueix utilitzant a una sèrie de monstres. Takeshi Hongo degut a la seva transformació incompleta pot convertir-se en l’intrèpid Kamen Rider, i jura lluitar contra la malvada organització.

La que s’ha convertit en la nostra editorial de manga predilecta, Ooso Còmics, ens porta per fi una de les obres de referència de l’anomenat «Rei del manga», el mestre Shotaro Ishinomori. De fet, «Kamen Rider» tampoc no s’havia editat mai en castellà. 

La importància de l’autor i d’aquesta obra en concret per la cultura japonesa és notable, però no us avorriré ara amb aquestes coses. No fora just quan estem davant un còmic tan divertit, la veritat. De vegades hi ha la sensació quan es parla de manga clàssic que cal acostar-s’hi amb un interès acadèmic, quan és tot just el contrari. Aquella gent, els Osamu Tezuka, Go Nagai... i també, és clar, Shotaro Ishinomori, eren un torrent d’imaginació i creativitat. Per suposat, també eren uns artistes consumats i, si teniu interès pel llenguatge del còmic, «Kamen Rider» us farà obrir el ulls com a plats.

Però si us acosteu com a lectores i lectors que només volen divertir-se tot llegint un manga d’acció i aventures super-heroiques (sic), estic segur que us sorprendrà molt gratament. No és només la quantitat d’idees boges que hi trobem o un guió que no et deixa respirar; és també un dibuix i una narració gràfica senzillament espectacular. Un tobogan gràfic pel qual hom es deixa caure tot rient. Sí, podríem parlar de muntatge de pàgina, de tensió narrativa, de dibuix en perspectiva... però pensem que no caldrà. Quan tot això funciona com un rellotge, et trobes a dins de la història i no hi penses més, com en aquest cas.

L’edició per part d’Ooso Còmics és de nou excel·lent, i val a dir que a un preu més que raonable. Des de la cura en la traducció, la retolació i la maquetació, fins el disseny de coberta i la pròpia qualitat material del paper i la sobrecoberta, tot fa molt de goig. En altres paraules, agafeu la moto i correu a pel vostre exemplar!

Marc Pastor i Sanz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada