10 de juny 2021

Els Premis València i València Nova 2021 ja tenen guanyadors


Hui, 10 de juny s'ha donat a conéixer aquest matí en roda de premsa els guardonats dels Premis València i València Nova. En aquesta edició de 2021 s’han quedat desertes quatre categories, Premi València de narrativa en castellà i de la categoria València Nova les de narrativa en valencià, poesia en valencià i assaig. El nombre d’obres presentades ha sigut 553, la segona data de participació més alta en la història dels premis, que significa la consolidació tant qualitativament com quantitativament d’aquests guardons. Els sis jurats s’han reunit aquest matí al MUVIM per a fer la deliberació, encara que l’anunci dels guanyadors i guanyadores junt amb l’apertura de la plica ha estat a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el director del Magnànim, Vicent Flor; i el cap de serveis administratius de promoció cultural, Josep Vidal, que ha actuat com a secretari.

Irene Rodrigo Martínez s’ha fet amb els premi de narrativa jove en castellà, mentre que Aina Fullana Llull ha guanyat el Premi València de narrativa en valencià. D’altra banda, Francisco Caro Sierra i Álvaro Carbonell Cerdà han guanyat en les modalitats de poesia en castellà; Joan Mahiques Climent s’alça amb el guardo en poesia en valencià. En les categories d’assaig, Candido Polo Griñan s’ha fet amb el València. Per últim, el guanyador en la categoria de novel·la gràfica ha estat Lluc Silvestre Gili

La Institució Alfons el Magnànim editarà les obres guanyadores en la modalitat d’assaig, que es publicaran en la seua col·lecció ‘Estudis Universitaris’. Bromera s’encarregarà de l’edició de les categories de narrativa i poesia en valencià; mentre que Hiperión ho farà de les de poesia en castellà i Versàtil amb els de narrativa en castellà. Per últim, Andana s’encarregarà de l’obra guanyadora del Premi València de novel·la gràfica.

El director del Magnànim, Vicent Flor, ha remarcat els Premis València com una referència important a la nostra ciutat i també ha destacat l’esforç de la Institució que “té com a resultat un notable augment de la participació respecte a altres edicions”.

Un os al Marroc

El premi València de novel·la gràfica s’atorga a l’obra “Un os al Marroc” de Lluc Silvestre Gili. El jurat conformat per Cristina Durán, Miguel Ángel Giner Bou, Elías Taño i Alba Soprano, destaca que tracta un tema poc comú i poques vegades representat en els còmics, com és el valor de la música i per tant, del dibuix, com a llenguatges universals. Acompanyat d'una força gràfica molt original (dibuix, color, composició de pàgina) i impactant que no deixen indiferent, la narració flueix de manera sòlida, amena i consistent.



Font: Institució Alfons el Magnànim

Informació aportada per Jaume Tugores



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada