07 de juliol 2020

Drac Català 2. Caçadors caçats

Autor: Carles Roman
Publicat per: Còmics Roman, juny de 2020
Format: Rústic, cosit - 64 pàgines - 21 x 29,7 cm - Color
Preu: 17€







Després d'una mica més de dos anys del primer volum de Drac Català, de l'autor empordanès Carles Roman, des d'aquest passat juny ja tenim disponible el segon volum titulat Caçadors caçats.
 
Tal com el primer volum, per portar a terme l'edició d'aquest segons va tenir lloc una campanya de micromecenatge per sufragar part de les despeses d'impressió la qual va resultar ser tot un èxit. Va durar del 9 d'abril 19 de maig d'enguany, i els mecenes van començar a rebre els còmics i les seves recompenses a inicis de juny.

L'Albert Roure després d'uns tres anys al Tibet entrenant-se sota les ordres del mestre Wu de l'Orde del Drac, retorna a Barcelona, iniciant una nova vida, aïllat de la seva família, ja que el donen per mort. La seva arribada no serà del tot tranquil·la i acabarà esdevenint un heroi, el Drac Català. El temps passa i un dia es va troba cara la Germandat Blanca, una organització de dolents, on el seu home fort, és en Mà de Ferro. Juntament amb un parell de transvestits que havia salvat prèviament, la Roxxana i la Diana, haurà de fer front a aquest enemic que serà un os molt dur de rosegar tal com comprovarà. Així acabava el primer volum i així s'inicia aquest segon.

La batalla campal està servida, i en ple merder, ens endinsarem en diversos flaix-bacs, tal com records que li seran útils al Drac Català per enfrontar-se a en Mà de Ferro, com diverses escenes que serviran perquè tinguin protagonisme diversos personatges secundaris de la història, molts dels quals ja van aparèixer el primer volum. Els principals són la inspectora Laura Climent i l'agent Ramírez, que estan seguint la pista del Drac Català des que va aparèixer. També ens retrobarem la família Roure, amb na Júlia al capdavant, la germana de l'Albert, qui creu que encara es viu. Per altra banda, també reapareix la Mònica Canals, la noia de l'ascensor del primer volum. I s'estrenaran personatges com la periodista Ruth Hemingway o el Cap Suprem de la Germandat Blanca. Així aquest volum, no només és conclourà la batalla campal, sinó que al llarg de les seves pàgines aprofundirem en tots els personatges, i com alguns d'ells estan més relacionats del que ells es poden pensar.

Tal com passa amb el primer volum, tot i l'argument fictici de la història, en molts moments hi ha referències a elements reals. En aquest volum, trobant-nos de ple el 2017, seran presents diverses referències al que dins de la història serà el futur Referèndum de l'1 d'Octubre.  

Els misteris que han aparegut en aquest segon volum tot aprofundint en els seus personatges, esperem que amb el temps es desvelin en un futur tercer volum. Si n'hem aconseguit dos, el tercer d'aquesta renovada història també ha de ser possible. Que la força del Drac ens continuí portant més Drac Català


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada